Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Bosch Thermotechnology – Buderus draagt zijn steentje bij tot CO2-reductie

BlueForestcollegas

25 februari 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Buderus, fabrikant van warmtepompen sinds 1968 zet zich met de aanplanting van het Blue Forest Buderus-bos actief in voor het behoud van het milieu en de CO2-reductie. 

Het Blue Forest.

Het Blue Forest Buderus-bos kwam tot stand dankzij de Buderus-campagne‘Voor de toekomst van de Blauwe Planeet’. Hierbij lag de focus op hernieuwbare energie en de inspanningen die Buderus doet om de CO2-uitstoot te reduceren. Aan de campagne was een wedstrijd gekoppeld waarbij men  een Buderus-warmtepomp kon winnen. Buderus verbond zich ertoe om per deelname een boom te planten in het Blue Forest. 

Buderus bundelde zijn krachten met Bwoods (www.bwoods.be), een non-profit organisatie die inzet op herbebossing over gans België, om de impact van verwarming op het milieu te reduceren. Op zaterdag 19 februari 2022 plantte Buderus maar liefst 2.800 bomen. Het bos ligt op een terrein van 1,2 hectare in de Edmond Verstraetendreef in Waasmunster. De grote diversiteit aan bomen in het Blue Forest, vormt de aanzet voor de ontwikkeling van een nieuw ecosysteem. Op die manier draagt ook Buderus bij aan het behoud van onze Blauwe Planeet.

CO2-neutraal.

Buderus engageert zich niet alleen voor het behoud van het milieu en de ontwikkeling van hernieuwbare technologieën maar doet ook als bedrijf grote inspanningen om zijn ecologische voetafdruk te reduceren. Buderus is sinds 2020, als onderdeel van de Bosch Groep, volledig CO2-neutraal.

Ook in de komende jaren blijft de Bosch Groep actief investeren in de energie-efficiëntie van zijn fabrieken en gebouwen.

Green deal.

Bosch zet zich in voor de doelstellingen van de Green Deal van de EU en implementeert nu al in grote mate klimaatbeschermingsdoelstellingen in zijn bedrijfssectoren: Bosch en zijn 400 vestigingen wereldwijd zijn sinds het voorjaar van 2020 klimaatneutraal en werken eraan om de CO2-uitstoot in de hele toeleveringsketen tegen 2030 met 15 procent te verminderen, van aankoop tot productgebruik.

Efficiënte warmtepomptechnologie.

Buderus investeert al sinds 1968 in de ontwikkeling van efficiënte en CO2-arme warmtepompen. Dankzij de optimalisatie van deze technologie slaagt Buderus erin om warmtepompen aan te bieden met een hoger rendement dan gemiddeld.

Het gamma Buderus warmtepompen omvat voor elk wat wils: van geothermische tot lucht/water warmtepompen, monobloc tot split toestellen. Bij de monobloc modellen zitten alle componenten in één toestel zodat de installateur geen koeltechnisch certificaat nodig heeft voor de installatie.

Heden worden hybride systemen steeds populairder. Deze verwarmingssystemen combineren een warmtepomp met een gas- of stookolieketel. Dankzij de Buderus technologie wisselt het intelligente systeem autonoom tussen beide toestellen om op de meest efficiënte manier te verwarmen. Hybride systemen zijn ideaal voor oudere woningen omdat dat ze geen totaalrenovatie vereisen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details