NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Bosch wil groei in de regio’s en bedrijfssectoren versnellen

Bosch wil groei in de regio’s en bedrijfssectoren versnellen

Boekjaar 2022 legt solide basis voor de toekomst

Bosch heeft in het uitdagende jaar 2022 zijn bedrijfsdoelstellingen overtroffen. Het technologie- en dienstenbedrijf verhoogde zijn omzet tot 88,2 miljard euro, vergeleken met 78,8 miljard in het voorgaande jaar. Dat is een stijging van 12,0 procent of 9,4 procent na correctie voor wisselkoerseffecten. Het bedrijfsresultaat voor aftrek van rente en belastingen (EBIT) was met 3,8 miljard euro hoger dan de 3,2 miljard euro van het vorige jaar. De operationele EBIT-marge steeg van 4,0 naar 4,3 procent. “We hebben de uitdagingen van 2022 goed doorstaan – zowel de omzet als het rendement lagen boven onze verwachtingen”, zei Dr. Stefan Hartung, voorzitter van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH, bij de voorstelling van de bedrijfsresultaten. “Hoewel de economische en sociale omstandigheden uitdagend blijven, willen we ons groeitempo aanzienlijk verhogen.”

De komende jaren wordt, bij een normale inflatie, een gemiddelde omzetstijging van zes tot acht procent verwacht en zou het rendement minimaal zeven procent moeten zijn. “Ons doel is om in alle regio’s van de wereld te groeien en tot de top drie van leveranciers in relevante markten te behoren”, aldus Hartung.

De strijd tegen klimaatverandering leidt tot grote omwentelingen in de economie en de samenleving en versnelt technologische veranderingen. “Deze technologische transformatie opent groeikansen die we willen benutten, zowel in bestaande en aanverwante als in nieuwe bedrijfssectoren”, zei Hartung. “In deze context is ons motto ‘Technologie voor het leven’ ideaal – niet alleen in de belangrijke trends elektrificatie, automatisering en digitalisering, maar meer dan ooit ook op het gebied van software en artificiële intelligentie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details