Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Bouwen aan de toekomst op nieuwe bedrijfssite

In mei nam de hele Engels Group zijn intrek in een gloednieuw distributiecentrum in Malle.

Tekst | Sara Dekesel

Beeld | Engels Group

5 oktober 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Bijna een eeuw lang, welgeteld 95 jaar, was de Antwerpse Paardenmarkt de thuishaven van het familiebedrijf Engels Group. Sterke groei dwong de onderneming een ander verblijf te zoeken, met ruimte voor expansie. De keuze viel op Malle als nieuwe uitvalsbasis. De groep nam er dit jaar in mei de intrek in een ultramodern complex met talrijke faciliteiten voor klanten en werknemers.

Alles onder één dak

Het nieuwe bedrijfsterrein in Malle heeft een oppervlakte van 72.000 vierkante meter. Daar is de hele groep nu onder hetzelfde dak samen­gebracht, heel anders dan op de versnipperde oude Antwerpse site. De drie divisies van de groep, Engels Electro, Thermo Comfort en Engels Surfaces, zijn nu samen ondergebracht in één groot complex met kantoren, een logistiek distributiecentrum, een opleidingscentrum en een multi­functionele toonzaal. 

“Voor de blijvende groei van onze onderneming was een nieuwe locatie buiten het centrum van Antwerpen noodzakelijk. In Malle hebben we plaats om aan onze toekomst te bouwen”, aldus Jan en Marc Engels, de derde generatie bedrijfsleiders van Engels Group.

Thermo Comfort sales en after sales team

Service, transport en afhaling

“Onze klanten kunnen uiteraard nog altijd beroep doen op ons eigen studiebureau en onze eigen technische dienst. Onze na-servicedienst telt 12 medewerkers waaronder koeltechniekers, die aan huis en in ons atelier instaan voor de her­stellingen”, vertelt Patrick Leenaerts, Sales Director bij Thermo Comfort. 

“Het logistiek proces gebeurt volledig in ons eigen beheer. Met onze twaalf vrachtwagens kunnen we elk van onze klanten tot twee keer per week beleveren, in heel België en Luxemburg. Eigen transport garandeert ons snelheid, flexibiliteit, kwaliteit en een minimale foutmarge. Alle toestellen worden voor verzending gescand om correcte leveringen te verzekeren. Klanten kunnen hun bestellingen kortelings ook afhalen, op elk moment van de dag. Er zijn drie afhaalboxen voorzien waar ze zelfs na de werkuren en in het weekend materialen kunnen ophalen, met een persoonlijke code.” 

Producten in de kijker

Een toonzaal van 2.500 vierkante meter en een auditorium voor 100 perso­nen zijn ‘under construction’ en worden in de eerste helft van 2023 geopend. Vrijwel alle toestellen in de showroom zullen functioneel werkend aangesloten zijn, en klanten kunnen er terecht voor professioneel advies en begeleiding. In het auditorium zijn ze welkom om up-to-date opleidingen te volgen rond energiezuinige oplossingen zoals warmtepompen, flexibele zonnepanelen, thuisbatterijen en de innovatieve E-Power die Thermo Comfort sinds dit jaar verdeelt. Er zijn ook informatieve productvideo’s in de maak over alle productreeksen die Thermo Comfort aanbiedt.

Op het 72.000 m2 groot bedrijfsterrein is ruimte genoeg voor ontspanningsfaciliteiten voor de werknemers.

Great Place to Work

De nieuwe kantooromgeving is efficiënt en modern ingericht, met heel wat mogelijkheid tot ontspanning voor de werknemers zoals een looppiste, een petanquebaan, een golf oefenbaan en een fitnessruimte. “Dat heeft er zeker ook toe bijgedragen dat we in augustus uitgeroepen zijn tot ‘Great Place to Work’: een werkplek waar je de mensen waarvoor je werkt vertrouwt, trots bent op wat je doet en het leuk vindt om met je collega’s samen te werken”, verklaart Catherine Engels, Business Unit Manager van de Engels Surfaces.  

Je vindt Engels Group op Install Day op stand nummer 110 en 111.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details