NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Brandveiligheidsspecialist lanceert nieuwe brandklep

Brandveiligheidsspecialist lanceert nieuwe brandklep

Als leider in ontwikkeling, productie en verkoop van componenten voor binnenklimaat en ventilatie, is ook de brandveiligheid een grote bekommernis voor TROX. De brandveiligheidsoplossingen van TROX zijn voornamelijk gericht op openbare gebouwen, kantoren en gebouwen in de zorgsector. Met een nieuwe, multifunctionele brandklep maakt TROX het werk op de werf nog een stuk eenvoudiger. 

TROX fabriceert niet enkel brandkleppen, maar biedt een totaalpakket aan oplossingen aan: ook rookafvoerkleppen, afzuigventilatoren en speciale rookkleppen maken deel uit van het gamma. Daarmee speelt het bedrijf in op de verwachtingen uit de markt, zegt Sales Director Bart Pennewaert. “We zien een sterke evolutie op de markt: klanten verwachten dat je een systeem aanlevert, en geen losse componenten. Dat is voor hen een stuk eenvoudiger, want zo hebben ze slechts één aanspreekpunt nodig.”

TROX heeft al een zeer lange staat van dienst wanneer het gaat over het produceren van brandkleppen: “Al sinds de jaren zeventig zijn we hierin gespecialiseerd. Daarmee waren we één van de eerste bedrijven op de markt die zich hierop toelegden”, licht Pennewaert toe. “Natuurlijk heeft het gamma in de loop der jaren een sterke evolutie ondergaan. De normen en testprocedures zijn er een stuk strenger op geworden. Sinds 2012 zijn de Europese normen van toepassingen: die hebben voor een administratieve vereenvoudiging gezorgd.” 

De firma probeert ook de evoluties in de bouwsector op de voet te volgen: “De jongste jaren worden er steeds meer energie neutrale gebouwen geplaatst en is houtskeletbouw in opmars. Ook daarvoor voorzien we geteste toepassingen en brandkleppen”, stelt Pennewaert.

FKA2-EU

Het gamma brand-en rookbeveiliging van TROX is in constante evolutie. Zo komt er in januari 2020 een nieuwe rechthoekige brandklep bij: FKA2-EU. Pennewaert: “Deze innovatie vervangt 3 bestaande modellen: zo maken we het eenvoudiger voor de klant op de werf. FKA2-EU zal immers voor een zeer brede range aan toepassingen gebruikt kunnen worden: terwijl je vroeger voor andere omstandigheden een andere brandklep nodig had, zal je vanaf nu steeds dezelfde brandklep kunnen gebruiken, eventueel mits het gebruik van aangepaste montagestukken. En dankzij een lager drukverlies maakt deze brandklep fikse energiewinsten mogelijk. Daarmee spelen we in op de vraag naar minder energieverslindende producten.”

TROX wil alleen kwalitatief hoogwaardige materialen afleveren. Dankzij een volledig geautomatiseerd productieproces garandeert de firma hoge precisie in de productie. Met uiterst beperkte levertermijnen kan TROX ook kort op de bal spelen. “Bovendien schenken we veel aandacht aan het intensief bijstaan van onze klanten”, voegt Pennewaert toe. “Producten als deze vereisen goede plaatsing en vakmanschap, dus je kan ze niet zomaar uit een catalogus verkopen. We willen het risico vermijden dat de klant later, tijdens wettelijke controles, op problemen stuit. TROX is niet voor niets gekend voor het geven van advies en ondersteuning.” In sommige gevallen, zoals bij het ontwerpen van rook en warmte afvoer installaties voor ondergrondse parkings, biedt TROX ook CRT-simulaties met gedetailleerde berekeningen aan.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details