NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Buderus plaatst verwarmingsinstallaties in VRT 1-programma Ons huis/Nieuw huis.

Buderus plaatst verwarmingsinstallaties in VRT 1-programma Ons huis/Nieuw huis.

Buderus draagt zijn steentje bij aan het nieuwe VRT 1-programma Ons huis/Nieuw huis. In dit nieuwe vastgoedprogramma gaan interieurarchitect Ken Creemers en vastgoedmakelaar Kristien Viaene over heel Vlaanderen de strijd aan met elkaar.

Ons huis/Nieuw huis is een vastgoedprogramma waar koppels de keuze hebben: ofwel kiezen ze een gerenoveerde woning ofwel kiezen ze voor een volledig nieuwe woning.

Interieurarchitect Ken verbouwt samen met een zorgvuldig uitgekozen aannemersploeg de woningen van de eigenaars, waarbij hij zoveel mogelijk rekening houdt met hun wensen. Makelaar Kristien trekt er op haar beurt op uit om een nieuwe woning te zoeken voor de deelnemers, die voldoet aan hun eisen.

Deze insteek geeft een nieuwe dimensie aan het thema vastgoedprogramma’s en zorgt ervoor dat de kijker geniet van een portie gezonde spanning bovenop alle interessante info over het renoveren of het aankopen van een woning.

Als gevolg van de energiecrisis en de stijging van de levensduurte vragen duizenden Belgen zich af wat mag bij een renovatie en hoe ze hun bestaande huis kunnen verwarmen met een betrouwbaar, efficiënt en betaalbaar verwarmingssysteem dat voldoet aan de huidige wetgeving.

Interieurarchitect Ken Creemers doet beroep op de expertise van Buderus om in 2 van de panden het volledige verwarmingssysteem te installeren. Buderus expert-installateurs Nico Huybrechts en Mike Seyns, kozen hierbij resoluut voor een hybride verwarmingssysteem. Dit systeem bestaat uit een cv-ketel in combinatie met een hybride warmtepomp. Tijdens piekmomenten zal de cv-ketel voor de verwarming instaan, om bijvoorbeeld bij te verwarmen tijdens zeer koude winterse dagen. De warmtepomp neemt de overige tijd de verwarming voor zijn rekening. Hierdoor bespaart men tot wel 60% op de energiefactuur en stoot men aanzienlijk minder CO2 uit.

Buderus expert Mike Seyns van CMS Technics ziet men aan het werk in het pand in Kerkhove (episode van 14.06). Hij plaatst er een hybride verwarmingssysteem bestaande uit een Logamax plus GBH212 gascondensatieketel en een Logatherm ODU WLW196i AR S+ hybride lucht/water warmtepomp.

In het pand in Diepenbeek (episode van 21.06) installeert Buderus System Partner Nico Huybrechts op zijn beurt een hybride installatie bestaande uit een Logano plus KBH195i BZ condenserende stookolieketel en een Logatherm WLW196i AR S+ lucht/water warmtepomp.

De opstart van de installaties in beide panden gebeurt in samenwerking met ervaren Buderus Service technieker Frederik Seegers.

Samen met Ken Creemers, licht Kurt Weyts, Sales Manager Buderus, de voordelen en de werking toe van een hybride verwarmingssysteem.

Om te weten of de koppels zullen kiezen voor hun gerenoveerde woning in Kerkhove en in Diepenbeek, is het nog even wachten geblazen!

Ons huis/Nieuw huis is vanaf 3 mei tot en met 21 juni elke woensdag te zien om 20u45 op VRT 1, en vanaf 6u ’s morgens via VRT MAX.

Ons huis/Nieuw huis is een programma van Tivoli.tv voor Eén.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details