NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Cebeo Technologie 2019: meer bezoekers en uitstekend rapport

Cebeo Technologie 2019: meer bezoekers en uitstekend rapport

Met 7.750 aanwezigen op 3 dagen kan Cebeo kan terugblikken op een succesvolle beurs Cebeo Technologie 2019. We noteerden een stijging van 17% professionele bezoekers tegenover de editie van 2017. Bovendien geeft de bezoeker de beurs een mooie score van 8,21 op 10.

Cebeo Technologie bekleedt een unieke plaats in het beurslandschap: als distributeur slaagt Cebeo er als enige in de sector in om de belangrijkste fabrikanten op het vlak van alle domeinen in de elektrotechniek, hvac, hernieuwbare energie en professioneel gereedschap te verzamelen. Drie dagen lang kregen zij de kans om hun innovaties rechtstreeks te presenteren aan een professioneel publiek. Deze professionelen zijn vaklui die actief zijn in de residentiële en tertiaire sector en de industrie. Het gaat om installateurs en beslissingsnemers uit de industrie en grote installatiebedrijven.

De beurs verhuisde voor de editie 2019 naar Paleis 5 van Brussels Expo. De 13.000m² grote hal was van 21 t.e.m. 23 mei 2019 de ideale locatie voor 170 exposanten en de 841m² grote centrale stand van Cebeo.

Na de succesvolle editie van 2017 was het de ambitie om nog beter te doen. Omwille van de groei van Cebeo – autonoom en dankzij de acquisities van Cheyns en Claessen – was de doelstelling om meer bezoekers te overtuigen gerechtvaardigd. Om hen en de exposanten de kans te geven om kwalitatieve contacten tot stand te brengen, werden de openingsuren op woensdag verruimd van 10 tot 20 uur. Met succes, want we noteerden meer een recordopkomst van meer dan 2.150 bezoekers op deze dag.

De openingsuren werden overigens algemeen sterk gewaardeerd door de bezoekers: 94% van de bezoekers vindt deze goed of zelfs uitstekend.

Cebeo Technologie 2019

Uitstekend rapport
In totaal noteerden we 7.750 aanwezigen over de 3 beursdagen van 21 t.e.m. 23 mei. Het aantal professionele bezoekers steeg met 17% tegenover 2017.

Meer dan 350 bezoekers waren bereid hun mening te geven over Cebeo Technologie 2019. Zij gaven de beurs in het algemene een gemiddelde score van 8,21 op 10, een rapport waarmee we heel tevreden zijn. De innovaties die er onder één dak te ontdekken waren, zijn hiervoor de voornaamste reden. Daarnaast vielen de goede organisatie, het onthaal en het rechtstreekse contact met exposanten en Cebeo medewerkers zeker ook in de smaak.

Exposanten
De tevredenheid van de bezoekers is zeker ook de verdienste van de 170 exposanten. Zij brachten op de goed gevulde beursvloer de innovaties in hun vakdomein en investeerden duidelijk fors om deze voor te stellen in heel aantrekkelijke standen. Daarmee onderstrepen ze mee de waarde die Cebeo Technologie voor hen heeft.

Cebeo standen
De centrale Cebeo stand was misschien de meest opvallende, maar zeker niet de enige stand van Cebeo. Zo werd op de Technolux verlichtingsstand in primeur het nieuwe slimme verlichtingsassortiment ‘Technolux Smart’ gelanceerd. Ook de decoratieve en akoestische verlichtgingsoplossingen van Cebeo waren te bewonderen in afzonderlijke zone.

Cebeo bracht ook 6 fabrikanten (QCells, SMA, Enphase, Aerocompact, Van Der Valk en Schneider Electric) samen, die actief zijn op het domein van hernieuwbare energie: alles voor een PV-installatie en zonnepaneel en laadstations voor elektrische voertuigen.

Ten slotte vond je de oplossingen voor lifting equipment van Cebeo op een aparte stand.

Cebeo Technologie 2019

Duurzaamheid
Cebeo besteedde tijdens deze editie van beurs extra aandacht aan het duurzame karakter van het evenement. Zo werden er geen papieren beurscataloog en -plan gedrukt, zonder evenwel in te boeten op het informatieaanbod. De info van de exposanten stond ter beschikking op www.technologie.be, een website die ook geschikt is om op smartphone te bekijken. En het beursplan was permanent digitaal beschikbaar op grote schermen aan de ingang en op vijf plaatsen op de beursvloer.

Daarnaast werd de centrale stand van Cebeo voor het grootste deel opgebouwd met herbruikbare aluminium modules, waardoor het afval zoveel mogelijk beperkt werd.

Siemens Best Application Contest
Tijdens Cebeo Technologie 2019 overhandigde Siemens overigens de cheque voor Best Application Contest aan de watermaatschappij Farys. Thema van de wedstrijd was Industrial Security. Farys maakte gebruik van het Siemens Scalance gamma voor de beveiliging van hun installaties. De oplossing werd samen uitgewerkt met een specialist van Cebeo.

Op naar editie 2021
Door het succes van Cebeo Technologie 2019, ligt de weg open naar een nieuwe editie over 2 jaar in mei 2021. Een exacte datum ligt er nog niet vast, maar in principe zal dit in dezelfde periode vallen als de afgelopen editie.

Aftermovie

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details