NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Combinatie warmtepomp en ­warmtepompboiler grote troef op nieuwbouw- en renovatiemarkt

Combinatie warmtepomp en ­warmtepompboiler grote troef op nieuwbouw- en renovatiemarkt

Waarom kiezen tussen een warmtepomp of een warmtepompboiler als je ook beide kan hebben? Onder de noemer ‘Exploria’ stelt verwarmingsexpert Atlantic een combinatie van twee van zijn producten voor: enerzijds de warmtepompboiler Explorer V4 270 L, anderzijds de warmtepomp Loria Solo. Het grote voordeel van deze mix? Een grotere waterreserve, volledige onafhankelijkheid én het immer gunstig effect van warmtepompen op het E-peil.

Het gebruiken van een warmtepompboiler voor het verwarmen van sanitair warm water en een warmtepomp voor uitsluitend verwarming, is vooral een grote troef op de nieuwbouwmarkt. Hier gelden strikte EPB-regels, terwijl Vlaamse nieuwbouwers ook dromen van grote huizen met grote of meerdere badkamers. De klassieke warmtepomp met een ingebouwde waterreserve van 190 liter, zal dan wellicht niet volstaan waarbij een externe voorraadboiler van 300, 400 of 500 liter in het vizier komt. Een goede dimensionering biedt de mogelijkheid om de functies verwarming en sanitair op elkaar af te stemmen in één toestel. Met professioneel advies van uw installateur of fabrikant, maakt u de juiste keuze.

Exploria

Gaan we een stap verder, en is een warmtepompsysteem mogelijk, tegelijk veelzijdiger en eenvoudiger? Ja! ‘Exploria’, de combinatie van de warmtepompboiler Explorer V4 270 L en de warmtepomp Loria Solo. De Explorer is al enkele jaren de meest verkochte warmtepompboiler in België. Vergeleken met een gewone elektrische boiler, verbruikt hij immers 3 tot 4 keer minder energie. Recent stelde Atlantic de Explorer V4 voor, met dezelfde prijs-kwaliteitverhouding als zijn voorganger (de V3), maar met nog betere technische en akoestische prestaties, en met een geoptimaliseerde aansluiting op fotovoltaïsche zonnepanelen. Ook scoort de V4 met een hoger rendement en een betere COP (Coëfficient Of Performance).

Hoog COP

De lucht-waterwarmtepomp Loria van Atlantic werd speciaal op maat van nieuwbouwwoningen ontworpen, maar kan ook perfect ingezet worden in een renovatieproject. Loria haalt een COP tot 4.96. Met andere woorden: bijna 80% van de geproduceerde warmte is gratis. Bovendien is Loria uitgerust met een platenwarmtewisselaar die het rendement nog eens maximaliseert. Dankzij de grote contactoppervlakte kan de warmte uit de buitenlucht nog sneller worden afgegeven aan het water voor je verwarming.

Dankzij de invertertechnologie wordt de verwarming voortdurend bijgesteld om de temperatuur in de kamer op peil te houden en het wooncomfort te verhogen. Loria blinkt ook uit in compactheid: de buitenunit kan gemakkelijk tegen een buitengevel gemonteerd, of op een plat dak. Dankzij de beperkte afmetingen van de binnenunit kan deze in een beperkte ruimte geplaatst worden, zoals een kelder of bijkeuken.

Eenvoudig en veelzijdig

Door te kiezen voor én Explorer én Loria, kies je voor twee aparte toestellen met elk hun individuele geoptimaliseerde karakteristieken.

De EPB-verslaggever heeft te maken met 2 afzonderlijke toestellen: de Loria voor centrale verwarming en de Explorer voor sanitair warm water. De installateur en eindgebruiker hebben een ruime keuzevrijheid in de 2 functies die volledig onafhankelijk van elkaar functioneren. De watercapaciteit kan tot 270 liter gaan (of zelfs tot 450 liter als je kiest voor de Atlantic Galaxi in plaats van de Atlantic Explorer). Het gebouw koelen en tegelijk warm water aanmaken? Dat kan! De combinatie resulteert in een eenvoudige EPB-ingave. De EPB-verslaggever moet gewoon de waarden van de twee toestellen, onafhankelijk van elkaar, ingeven. Verdere optimalisaties zijn mogelijk zoals het gebruiken van de afgevoerde ventilatielucht als bron voor de warmtepompboiler of recuperatie van de koude-energie voor slimme koeling tijdens de zomermaanden. The best of both worlds!

atlantic-promo-cheque-07022020-recto-kopieren

Dankzij de ComfortCheque kan u uw particuliere klant € 250 laten terugbetalen als hij of zij tussen 15/02/2020 en 30/06/2020 de Explorer V4 270L en Loria Solo aankoopt.

 

Schenk uw klant tot € 250 korting dankzij de ComfortCheque

Kiezen voor de Exploria doet u best nu. Want dankzij de ComfortCheque kan u uw particuliere klant € 250 laten terugbetalen als hij of zij tussen 15/02/2020 en 30/06/2020 de Explorer V4 270L en Loria Solo aankoopt. Kiest uw klant enkel voor het een toestel uit het ­Loria-gamma, dan bedraagt de korting € 150. Op de aankoop van de Explorer V4 krijgt uw klant via de ComfortCheque € 75 terugbetaald.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details