Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Producten

Comfort verhogen en energieverbruik beperken dankzij correcte metingen

Dankzij een brede range aan flexibele, kwalitatieve en digitale meettoestellen, is Testo een onmisbare partners voor facility managers.

beeld-testo-02-kopieren

12 september 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Meten is weten: het is een wetmatigheid die altijd en overal geldt, en die gebouwbeheerders wellicht nog dat tikkeltje meer in hun achterhoofd houden. Dankzij een brede range aan flexibele, kwalitatieve en digitale meettoestellen, is Testo een onmisbare partners voor facility managers.

Bedrijfskosten, gebruikscomfort, energieverbruik: facility managers moeten vele dingen in de gaten houden en tegelijkertijd de efficiëntie van systemen en processen verhogen. Digitale meettechniek laat toe om koel-, klimaat-, ventilatie- en verwarmingssystemen efficiënt te onderhouden en het gebouw vlekkeloos te laten functioneren

Correcte diagnose

“In de moderne werkomgeving staat comfort bovenaan het prioriteitenlijstje. In een kantoorgebouw waar het bijvoorbeeld te koud is, kan je niet zomaar tegen werknemers zeggen dat ze een jas moeten aandoen”, zegt Koen Van Nieuwenhove, Product Manager HVAC bij Testo. “Maar voor je een probleem kan oplossen, moet je een correcte diagnose stellen, via comfortmetingen als lokale onbehaaglijkheidsmetingen en zeker PMV/PPD-metingen.”

beeld-testo-01-kopieren

‘Snelle en efficiënte probleemdetectie is voor de facility manager cruciaal.’

 

De universele klimaatmeter Testo 400 is uitstekend geschikt voor een PMV/PPD-meting. Dit toestel analyseert alle relevante klimaat-, ventilatie- en behaaglijkheidsparameters. “Een groot voordeel is de mogelijkheid om met rastermetingen te werken, voor grote kanalen. En het toestel biedt genormaliseerde berekeningen: de klant krijgt meteen ook de procentuele onzekerheid van het aangegeven profiel te zien.” Voor wie een minder uitgebreide versie van het toestel nodig heeft, is er de Testo 440dp: “Deze biedt iets minder functionaliteiten, maar je kan er evenveel sondes op aansluiten en dezelfde metingen mee doen.”

Ook het rendement van de verwarmingsinstallatie en de kwaliteit van de verbranding is voor elke gebouwbeheerder van belang. Daarvoor komen de rookgasanalysers van Testo, zoals de recent geïntroduceerde Testo 300, goed van pas. Thermische camera’s zijn dan weer interessant om het hydraulisch evenwicht van de verwarmingsinstallatie te analyseren. De warmtebeeld- camera’s Testo 871 en 872 zijn hier de paradepaardjes.

beeld-testo-03-kopieren

Thermische camera’s, zoals de warmtebeeldcamera Testo 872, zijn interessant om het hydraulisch evenwicht van de verwarmingsinstallatie te analyseren.

 

Apps

Speciale apps en optimale meetmenu’s maken het werk eenvoudiger, sneller en dus goedkoper. Van Nieuwenhove: “Er is een duidelijke vraag naar eenvoudige bediening en visualisering. Daarom werken we aan gemakkelijk te bedienen apps, die steeds vaker het display op onze meettoestellen vervangen.”

“Een facility manager die zonder deze toestellen en oplossingen werkt, is eigenlijk blind voor heel wat zaken”, besluit Van Nieuwenhove. “Snelle en efficiënte probleemdetectie is voor hem cruciaal. Bovendien kan een goede meting resulteren in een fikse energiebesparing, bijvoorbeeld op de verwarmingsfactuur.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details