Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Sanitair

Comfortabel warm in stijl

Emma-&-Plein
Mat zwart en mat wit liggen erg goed in de markt als kleur voor designradiatoren.

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Instamat

11 februari 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De tijd dat badkamers een pure functionele rol vervulden, lijkt definitief voorbij te zijn. Vandaag worden ze alsmaar vaker omgetoverd in wellnessruimtes waar het heerlijk vertoeven is. Designradiatoren spelen een hoofdrol in dit verhaal, zelfs in een tijdperk waar vloerverwarming in de lift zit. Wie kiest voor de producten van het Nederlandse Instamat Warmtetechniek, kiest voor specialisatie en kwaliteit.

Opgericht in 1973, bestaat Instamat sinds 2008 uit twee zustermaatschappijen die zich allebei toeleggen op het vermarkten van designradiatoren. Het grote verschil zit in de scope van de twee bedrijven. Waar Instamat Warmtetechniek B.V. zich op de middelgrote en kleinere installateurs richt, manifesteert Prenger Warmtetechniek B.V. zich als dé partner bij uitstek van de grotere installateurs. “Daarom wordt Prenger vaak betrokken bij de eerder omvangrijkere nieuwbouw- en renovatieprojecten,” vertelt Rolf Brand, commercieel directeur en mede eigenaar van beide bedrijven). “Niettemin beperken we ons altijd louter tot de designradiatoren. Met andere woorden: we kiezen er bewust voor om een specialist in een nichemarkt te zijn. Met ons team van 21 medewerkers zijn we niet gigantisch groot in omvang, maar wel in kennis en expertise.”

Sommige uitvoeringen zien er eerder als een kunstobject uit dan een radiator.

Voor extra comfort

Wellicht zal het team binnenkort moeten worden uitgebreid, want de vraag naar designradiatoren groeit aan een razendsnel tempo. “Onze producten kennen vooral in de badkamers een toenemend succes,” aldus Rolf Brand. “Eén van de redenen is de steile opmars van vloerverwarming in combinatie met warmtepompen of een warmtenet. In de badkamer is – zeker in de tussenseizoenen – vaak wel wat extra warmte gewenst. En deze behoefte kan je best invullen met een elektrische radiator die onafhankelijk van de rest werkt. Omdat badkamers vandaag best wel luxueus worden ingericht, past een eenvoudige radiator niet meer in het plaatje. Daarom kiezen de mensen steeds vaker voor een designmodel. Dat zien we trouwens niet enkel in de nieuwbouw, maar ook in de renovatieprojecten waar de verwarming met een traditionele CV-ketel wordt voorzien.”

Er bestaan ook designradiatoren die als opbergplek kunnen worden gebruikt.

Radiator als pronkstuk

Het is een trend om voor design in de badkamer te kiezen. “We specialiseren ons al sinds 1985 in designradiatoren”, vertelt Rolf Brand. “Onze producten worden in alle ruimtes van een woning toegepast. Maar we zien dat ze sinds kort ook en vooral  de badkamer veroveren, als warmtebron én als designobject. De designradiator wordt een echt pronkstuk, een sleutelelement in het interieur. Instamat speelt op deze trend in met een erg ruim assortiment. Ons gamma omvat zowel stalen als aluminium exemplaren in een pallet van meer dan driehonderd kleuren. Ook qua vormgeving is de keuze enorm breed. Zo bieden we designradiatoren waarmee u uw handdoek kan verwarmen. Er zijn uitvoeringen die op het eerste zicht niet herkenbaar zijn als een radiator en eerder als kunstobject kunnen worden beschouwd. Tevens bieden we exemplaren die als opbergplek voor bijvoorbeeld handdoeken en washandjes kunnen worden gebruikt.” 

Het succes van elektrische designradiatoren in badkamers neemt sterk toe.

Ondanks de vele mogelijkheden qua kleuren blijken zwart en wit toch nog steeds het populairst te zijn. “Vandaag liggen mat zwart en mat wit erg goed in de markt”, verduidelijkt Rolf Brand. “Ook het standaard glanzende wit RAL 9016 scoort nog altijd bijzonder goed. Zoals al eerder aangegeven, zit de grootste groei momenteel in de elektrische designradiatoren. We kunnen die zelfs leveren met thermostaten die qua design en kleur bij de huidige trends passen. Met Instamat en Prenger hebben de installateurs dus een partner waarmee ze de dromen van hun klanten kunnen realiseren.”      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details