NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Comfortabele en efficiënte warmtepompen voorgesteld op ISH

Comfortabele en efficiënte warmtepompen voorgesteld op ISH

Panasonic, een van ‘s werelds grootste warmtepompfabrikanten, heeft de nieuwe AQUAREA J-serie voorgesteld op ISH. De nieuwe generatie AQUAREA lucht-waterwarmtepompen gebruikt R32 als koelmiddel en verwarmt super efficiënt met een SCOP tot maximaal 5,07 (W35). Bovendien zijn de apparaten nog comfortabeler te bedienen en kunnen ze dankzij de Panasonic Service Cloud heel gemakkelijk via internet worden gevolgd..

Alle apparaten van de J-serie werken met het milieuvriendelijke koelmiddel R32, dat dankzij de lage Global Warming Potential (GWP van 675) een oplossing biedt voor de strengere eisen van uitfasering naar 2030 die de Europese F-Gas verordening oplegt.  Naast een lagere impact op het milieu, zorgt R32 ook voor een efficiëntere werking van de warmtepomp dan met het vorige koelmiddel R410A. Bovendien hebben de R32-gevoede apparaten minder koudemiddel nodig.

Naast het hogere rendement zorgt de J-generatie Aquarea warmtepompen ook voor meer comfort bij het verwarmen en koelen van gebouwen. De apparaten kunnen water koelen tot 10°C en dus effectiever de woning klimatiseren via vloer-of plafondkoeling of d.m.v. ventilo-convectoren. Een speciale PV-functie biedt de mogelijkheid om de gratis elektriciteit van zonnepanelen optimaal te gebruiken voor het koelen van het gebouw.

Panasonic, een van ‘s werelds grootste warmtepompfabrikanten, heeft de nieuwe AQUAREA J-serie voorgesteld op ISH

De apparaten kunnen water koelen tot 10°C en dus effectiever de woning klimatiseren. Dankzij aanvoertemperaturen tot 60°C kunnen de lucht-waterwarmtepompen uit de J-serie betrouwbaar bestaande gebouwen van warmte voorzien.

 

Sensorkeuzeschakelaar

Met een sensorkeuzeschakelaar heeft de gebruiker de mogelijkheid om de warmwatervoorziening zo in te stellen dat de Aquarea bij kleinere hoeveelheid tapwater werkt met het hoogste rendement – dwz de best mogelijke COP voor productie van warm water. Als er méér warm water nodig is, optimaliseert de controller de afgifte voor maximale sanitaire waterdoorvoer. Dit betekent dat als alle gezinsleden willen douchen, de Aquarea altijd betrouwbaar warm water levert en slechts één persoon onder de douche staat voor maximale efficiëntie.

Dankzij aanvoertemperaturen tot 60°C kunnen de lucht-waterwarmtepompen uit de J-serie betrouwbaar bestaande gebouwen van warmte voorzien. Een ander belangrijk aspect opent nog meer flexibiliteit voor de opstelling van de buitenunit: de 7 en 9 kW units kunnen een koelleidinglengte tot 50 meter accepteren tussen binnen- en buitenunit. Bovendien zijn de buitenunits merkelijk stiller geworden, zodat ze ook in dichtbevolkte woonwijken probleemloss kunnen worden ingezet.

Smart Grid ready

De warmtepompcontroller uit de J-serie is ‘Smart Grid ready’ en kan communiceren met het hulpprogramma om de netbelasting te verminderen en tegen lage kosten elektriciteitstarieven te gebruiken. Uiteraard communiceert de nieuwe Aquarea ook met de Aquarea Smart Cloud via netwerkkabels of optionele WiFi-adapter en kunnen ze gemakkelijk met de smartphone worden bediend. De Aquarea Service Cloud geeft de professional ook toegang tot de apparaten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details