NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Compacte batterij levert warm ­tapwater zonder aardgas

Compacte batterij levert warm ­tapwater zonder aardgas

In het kader van de energietransitie wordt er volop nagedacht over een toekomst zonder fossiele brandstoffen. Daarom introduceert Flamco een zuinige oplossing voor warm tapwater zonder gasaansluiting. De FlexTherm Eco is een thermisch laadstation voor elke woning. Het zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor warmwatervoorziening.

Hoe garandeer je in een woning zonder gasaansluiting voldoende warm tapwater? Flamco introduceert daarvoor een zeer compacte en efficiënte, thermische batterij. De FlexTherm Eco werkt door middel van thermische opslag in een Phase Change Material (PCM). Dit materiaal reageert op temperatuurverandering door te smelten of te kristalliseren en daarbij energie op te nemen respectievelijk af te geven.

Er zijn drie modellen (3E, 6E en 9E) met een zelfde vermogen (CW5), maar een verschillende hoogte en opslagcapaciteit.

flextherm_eco_syst_f63594-kopieren

De FlexTherm Eco is geschikt voor nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van woningen, appartementen en utiliteit

 

Veel voordelen

Het compacte toestel past in elke woning en benodigt slechts een derde van de ruimte die een gemiddelde boiler inneemt. De gebruiker kan oneindig vaak op- en ontladen zonder verlies van rendement. Het apparaat werkt snel en efficiënt dankzij de hoge warmteopname en -afgifte en heeft een minimaal warmteverlies (27W). Ook is het toestel schoon en milieuvriendelijk, doordat het geen gassen verbrandt, geen giftige stoffen bevat, een lage CO2-uitstoot heeft en 100 procent recyclebaar is. Tot slot is de batterij makkelijk te installeren en onderhoudsarm.

Multi-inzetbaar

De FlexTherm Eco is een unieke oplossing voor met name installateurs en woningbouwcorporaties die nieuwe mogelijkheden zoeken om duurzaam opgewekte energie op te slaan. Die noodzaak groeit omdat het kabinet de salderingsregeling voor zonnepanelen in 2023 wil stoppen. De FlexTherm Eco is geschikt voor nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van woningen, appartementen en utiliteit en past naadloos in de transitie naar gasloze woningen. Verder maakt de FlexTherm Eco de energievoorziening in combinatie met bijvoorbeeld PV-panelen (elektriciteit) en een warmtepomp (ruimteverwarming) CO2-neutraal.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details