Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Compacte dakunit regelt ventilatie en binnenklimaat grote volumes

vectios_rooftop-hr-kopieren

12 juni 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Met Vectios, het laatste nieuwe model in zijn Rooftop-gamma, brengt CIAT één van de meest compacte HVAC-oplossingen op de markt. “Toch zeker in verhouding tot het ventilatie- en klimatisatievolume waarin ze kan voorzien”, klinkt het.

CIAT is een Frans familiebedrijf dat ruim 85 jaar geleden ontstond en al meer dan dertig jaar actief is in België. Twee jaar geleden werd het bedrijf gekocht door United Technologies, een Amerikaans concern dat als doel heeft nummer één in Europa te worden op HVAC-gebied. Het lanceren van de Vectios Rooftop-unit past in die strategie. “Het gaat om een type luchtbehandelingskast waarin meteen een warmtepomp werd geïntegreerd”, vertelt Patrick Callaert, verantwoordelijk voor de verkoop van nieuwe producten in Vlaanderen. “De installatie wordt op het dak geplaatst en via luchtkanalen aangesloten op de ruimte waarvan ze de ventilatie en het binnenklimaat moet regelen. Ze is daarom zeer licht en compact ontworpen. Andere troeven zijn het hoge rendement, de compatibility met diverse gebouwbeheersystemen en de Eurovent-certificering. De Vectios Rooftop-unit is specifiek ontwikkeld voor grote opslagruimtes, zoals productiehallen en magazijnen.”

Compacte dakunit regelt ventilatie en binnenklimaat grote volumes

De Aquaciat LD koelmachines type 150-600 en de ILD warmtepomp 180-300 kregen het Red Label.

 

Red Label

Een andere nieuwigheid bij CIAT is de Red Label-aanbieding op de Aquaciat LD koelmachines type 150-600 en de ILD warmtepomp 180-300. “Dat betekent dat wij daarvan een groot aantal exemplaren op stock hebben gezet, zodat we mensen die nood hebben aan dringende koeling of verwarming, binnen de 24 uur kunnen helpen, terwijl de leveringstermijn standaard ongeveer zes weken bedraagt. Een ander groot voordeel van het label is dat de installatie komt met een ingebouwde circulatiepomp en buffervat, waardoor het echt een plug-and-play-oplossing wordt. De klant staat zelf enkel nog in voor de hydraulische en voeding-aansluiting en is dus meteen geholpen. Het Red Label is daardoor vooral een interessant gegeven voor plaatsen waar koeling of warmte eigenlijk constant noodzakelijk zijn, zoals data centers, hotels of ruimtes waar voedsel wordt geproduceerd”, besluit Callaert.

Compacte dakunit regelt ventilatie en binnenklimaat grote volumes

De Aquaciat LD koelmachines type 150-600 en de ILD warmtepomp 180-300 kregen het Red Label.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details