Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
HVAC

Compacte en flexibele luchtverdeelkast, speciaal ontworpen voor de Belgische markt

Begetube lanceert EASYBox, een ultra-compacte en uiterst modulaire luchtverdeelkast voor de aansluiting van verschillende soorten ventilatiekanalen, zoals rond en ovalduct. ‘Met slechts enkele onderdelen beschikt de installateur over enorm veel mogelijkheden, klinkt het.

man-working-structure-floor-cable-wire-675417-pxhere kopiëren
Ook voor bijvoorbeeld installateurs is het gemakkelijk werken. Ze hoeven geen groot gamma aan stukken in huis te halen

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Begetube

10 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Begetube is al sinds 2012 actief in de markt van ventilatie en begon in 2016 met eigen ontwikkelingen. Tom Smet, Hoofd studiedienst Vloerverwarming en Ventilatie bij Begetube: “­België is op vlak van ventilatie een buiten­beentje. Daar waar in Europa het ronde ventilatiekanaal van 63mm nauwelijks wordt verkocht, zien we dat dit kanaal hier wel vaak wordt toegepast. Als invoerder van het Fränkische Profi-Air ventilatiesysteem, met een breed gamma aan koppelstukken in diameter 75mm en 90mm, waren we dan ook genoodzaakt om onze eigen ideëen zelf uit te werken en een ‘systeem 63’ te ontwikkelen voor de Belgische markt.”

EASYBox is een extreem compacte luchtverdeelkast voor ventilatie.

Modulaire opbouw

Het denkwerk mondde uit in EASYBox, een extreem compacte luchtverdeelkast voor ventilatie. “Het uitgangspunt is uniek: je betaalt enkel voor de aansluitingen die je nodig hebt”, zegt Smet. “Normaal gezien bestaan luchtverdeelkasten uit een vast aantal aansluitingen. De EASYBox wordt standaard geleverd zonder aansluitingen, aan een voordelige prijs. In functie van de situatie op de werf en de benodigdheden kan de vakman het nodige aantal aansluitingen aanbrengen. Per ­EASYConnect adaptor bekom je meteen 3 aan­sluitingen: zo verkrijg je een EASYBox met 3, 6, 9 of 12 aansluitingen. Door 12 ronde kanalen met een debiet van 25 m³/h te verbinden met EASYBox, heeft de luchtverdeelkast een maximaal debiet van 300 m³/h.”

De EASYBox zelf bevat vier ovalen aansluitingen waar het oval duct kanaal rechtstreeks op kan worden aangesloten.

De EASYBox zelf bevat vier ovalen aan­sluitingen waar het oval duct kanaal rechtstreeks op kan worden aangesloten. Smet: “De adapter EASYConnect maakt het mogelijk om een rond ­kanaal te verbinden met de ovalen aansluiting. Zo krijgt de klant de keuze om te verbinden met een ­ovalen of stijf kanaal, in de chape, het vals ­plafond of in de muur, of hij kan via EASY­Connect ver­binden met ronde kanalen. De ­EASYBox kan gebruikt worden voor vloer-en plafond­mantage. De ­EASYBox heeft een standaard hoofd­aansluiting in DN160 en kan gebruikt worden voor zowel vloer- als plafondmontage.”

Per EASYConnect adaptor bekom je meteen 3 aansluitingen.

Laag drukverlies

Met EASYBox richt Begetube zich voornamelijk op residentiële installaties, zowel in appartementen als woningen. Het woord ‘compact’ is niet lichtzinnig gekozen. “Het basiselement meet amper 22,5 op 22,5 centimeter en is slechts 68 mm hoog”, vervolgt Smet. “Dat brengt heel wat voordelen met zich mee, zoals een laag drukverlies en een betere luchtverdeling naar de verschillende ventiel­monden toe. Bovendien zijn alle aan­sluitingen bijzonder toegankelijk. Dat vereenvoudigt dan weer de reiniging en de inspectie.”

Volgens Smet is het eenvoudige concept van EASYBox en EASYConnect een belangrijke troef voor alle partijen. “Ook voor bijvoorbeeld groothandels en installateurs is het gemakkelijk werken. Ze hoeven geen groot gamma aan stukken in huis te halen: de compacte luchtverdeelkast ­EASYBox, EASYConnect en een ventielaansluitstuk: daarmee hebben ze alles wat ze nodig ­hebben. Met enkel deze onderdelen heb je al enorm veel ­installatiemogelijkheden”, besluit Smet.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details