Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Elektrotech

Compacte, gebruiksvriendelijke en veilige aansluitingen

DSC03388
WAGO bouwt gestaag verder aan een allesomvattend assortiment van eenvoudige aansluitmogelijkheden, gaande van kleine residentiële snelklemmen tot rijgklemmen voor grotere projecten.

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Anseele Davinjo Photography / WAGO

22 maart 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Het gaat snel voor elektrotechnisch specialist WAGO. Het team groeit, het hoofdgebouw van de firma in Zaventem wordt volledig gerenoveerd tot een modern kantoorgebouw, en bovenal: ook de productinnovatie staat niet stil. Elk jaar komt WAGO met nieuwe innoverende producten, en dat is ook dit jaar het geval.

Om het team te versterken ging WAGO in België op zoek naar iemand die mee de strategische lijnen richting de groothandels kon uitzetten. De keuze viel op Kenny Debreyel, die zich sindsdien Sales Manager Wholesale bij WAGO BeLux mag noemen. “De groothandels zijn voor ons de belangrijkste weg naar de professionele installateurs. Een groot deel van ons portfolio wordt uitsluitend via de elektrogroothandels verdeeld. Samen willen we het werk van de elektriciens verder ver­gemakkelijken”, haalt Kenny Debreyel aan. “Zo hebben we aantal kits uitgewerkt met verschillende soorten klemmen. Zo kan de professionele installateur meteen aan de slag met een assortiment dat alle klemmen bevat die hij in een welbepaald project nodig heeft.”

“De groothandels zijn een onmisbare schakel in onze keten”, voegt Philippe Kygnée, BU Manager Building Technologies bij WAGO BeLux, toe. “De focus van WAGO ligt eerst en vooral op de professionals, en die bereik je het beste via onze groothandel-partners. De professionele gebruiker blijft jarenlang verantwoordelijk voor de installatie. Daarom staan waarden als kwaliteit, zeker­heid en professionele afwerking te allen tijde voorop bij onze productontwikkeling. De groot­handels zijn van essentieel belang om ervoor te zorgen dat onze producten hun weg vinden naar de juiste professionele installateurs.”

Kenny Debreyel en Philippe Kygnée.

Serie 221: revolutionaire aansluittechnologie

Dat blijkt ook uit de interessante ontwikkeling die de serie 221, een succesverhaal binnen WAGO, al heeft doorgemaakt. Hendel openen, geleider invoeren, hendel sluiten: het principe is even eenvoudig als geniaal. Philippe Kygnée: “WAGO bracht destijds een revolutie in de aansluittechnologie teweeg met de uitvinding van de veertechnologie in 1953. Enkele jaren later kwam de 222 serie, de eerste snelklem met hendel voor alle types geleiders. De 221 serie is een compactere en gebruiksvriendelijkere versie van de 222. Het bewijs dat innovatie deel uitmaakt van ons DNA.” 

In de loop der jaren bracht WAGO reeds ver­schillende verbeteringen aan de 221-reeks aan. Zo werden de snelklemmen compacter en doorzichtig ontworpen, zodat de professional in één oogopslag kan zien of de aansluiting goed zit. Vorig lanceerde WAGO met 221 Inline een nieuwe variant: “De Inline connector maakt een aansluiting in de doorgangsrichting mogelijk”, legt Philippe Kygnée uit. “De draad kan langs twee kanten worden aangesloten met behulp van een bijzonder eenvoudig aansluitsysteem.” Met de 207-reeks introduceerde WAGO dan weer een gelbox die de 221-reeks optimaal beschermt tegen vocht. 

Allesomvattend assortiment

Zo bouwt WAGO gestaag verder aan een allesomvattend assortiment van eenvoudige aansluitmogelijkheden, gaande van kleine residentiële snel­klemmen tot rijgklemmen voor grotere projecten. Zo kan de professional het juiste product kiezen, afhankelijk van de concrete noden van zijn project. Philippe Kygnée: “De groeiende klemtoon op gebruiksgemak gaat hand in hand met onze aandacht voor kwaliteit en veiligheid. Met deze innovaties spelen we in op de vraag van de markt naar een eenvoudige, maar tegelijkertijd correcte aansluiting. Heel wat problemen uit installaties vloeien immers voort uit slechte verbindingen.”

Compactheid

“De evolutie in de richting van meer compacte aansluitmogelijkheden is wellicht de belangrijkste trend”, voegt Kenny Debreyel toe. “In een muur achter een stopcontact is niet veel ruimte beschikbaar, en dan is een hoge mate van flexibiliteit en ruimtebesparing geen overbodige luxe. Zo verminder je de druk op de bekabeling en verhoog je zo weer de veiligheid. Hoe meer plaats componenten in nemen, hoe groter de kans op problemen. Gelukkig is WAGO enorm sterk in het bedenken van oplossingen voor dit soort kwesties. De merknaam WAGO is niet voor niets uitgegroeid tot synoniem voor kwaliteit. Professionals vragen zeer vaak automatisch naar een product van WAGO vanwege de vertrouwde veiligheid en kwaliteit”, besluit Kenny Debreyel.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details