Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Compacte ventilatie-unit met platenwisselaar

WOLF_CKL-iH-4c
CKL 4700 evo en CKL 6100 evo binnen-units zijn deelbaar in de breedte voor eenvoudig intern transport.

Tekst | WOLF

Beeld | WOLF

30 mei 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

WOLF heeft een breed scala aan producten en systemen die niet alleen bijdragen aan de duurzaamheid van woningen en utiliteitsgebouwen, maar ook garant staan voor een optimaal binnenklimaat. De oplossingen van WOLF zijn energiezuinig, hygiënisch en comfortabel, waarbij zelfs de kleinste fijnstofdeeltjes worden afgevangen en geluid geen issue meer is. 

Met het uitgebreide aanbod HR-WTW units uit de compact klasse biedt de firma een breed scala aan mogelijkheden, zelfs waar de omstandigheden ter plaatse uitdagend zijn. Op projecten waar gepuzzeld moet worden met de beschikbare ruimte, investerings- of exploitatiekosten en lange levertijden, is de Compact klasse een uitkomst: altijd groot genoeg om een comfortabel klimaat te waarborgen en klein genoeg om overal ingezet te worden. 

Een onderdeel van de compact klasse is de CKL evo. Dit is een compacte HR-WTW lucht­behandelings­kast met platenwarmte­wisselaar. Technisch adviseur voor WOLF in België, Jimmy Dequeecker, vertelt: “Om in te spelen op de groeiende aandacht voor gezonde gebouwen voor de gebruikers kan de CKL evo geleverd worden met een tweede filtertrap in zowel de toevoer- als afvoer, zodat de lucht wordt voor- en nagefilterd. De unit biedt zo een optimale bescherming tegen fijnstof. Er kan ook gekozen worden voor verschillende filtertypes, waarmee de compacte unit geschikt is voor bijvoorbeeld BREAAM projecten. Daarnaast voldoet de CKL evo aan de hoge VDI 6022 hygiëne richtlijn”, aldus Dequeecker. Extra hygiëne wordt onder meer bereikt dankzij de kabelboom in de achterwand voor de interne bekabeling van de unit en de EC ventilatorsectie voor gladde oppervlakken en eenvoudige reiniging. De behuizing van de CKL serie kenmerkt zich door uitstekende specificaties volgens EN 1886 (D1, T2, TB2, L1, F9).

Voor het gebruiksgemak zijn de units voorzien van easy-lifting hijsogen en koppelstukken en een eenvoudig toegankelijke kabelgoot.

Hoge energie-efficiëntie

Dankzij de hoog rendement tegenstroom­platen­wisselaar kan tot meer dan 90 procent van de energie terug­gewonnen. Door een slimme modulerende bypass-regeling met Ice Protect Technology wordt invriezen van de tegenstroom­platen­wisselaar tegen­gegaan, maar blijft maxi­male efficiëntie behouden. “Hierdoor blijft de weer­stand over de WTW laag, en wordt een hoge energie-efficiëntie bereikt, waardoor we een langere levensduur kunnen garanderen”. De toegepaste nieuwste generatie EC-ventilatoren zijn geselecteerd op een laag geluidsniveau en zorgen voor een gereduceerd energieverbruik. 

Flexibiliteit en installatiegemak

Ondanks dat de CKL evo gestandaardiseerd is en in grote aantallen geproduceerd wordt om sterke levertermijnen aan te kunnen bieden, is het bij de selectie mogelijk om de unit aan te passen aan de specifieke wensen van de klant. “Zo is er een extra boostklep voor versnelde opwarming van het gebouw, bijvoorbeeld in de opstartfase. Dankzij de gebruiksvriendelijke regeling en het installatiegemak bespaart de installateur tijd. Ook kan de CKL uitgebreid worden met water- of directexpansiebatterijen, geluiddempers en nog veel meer.” De compacte unit kan worden geconfigureerd met een exacte berekening van de output met 2D en 3D tekeningen en een BIM bestand. 

Het binnenwerk van de CKL evo is ontwikkeld voor een hygiënische, efficiënte werking en gemakkelijk onderhoud.

Connectiviteit

Naast het feit dat de CKL serie met praktisch elk GBS systeem een connectie kan maken, kan de CKL net als de andere toestellen uit de Compact klasse in de WOLF Smartset Portal en de Smartset App worden geïntegreerd. Met een regeling via een app kan de unit worden bediend en is nauw­keurige online monitoring van de installatie mogelijk voor professioneel gebruik – uiteraard met notificatiemeldingen per e-mail. De toegang tot het WOLF SmartSet-Portal en de apps is en blijft gratis.

De CKL evo serie is leverbaar met de lucht­hoeveelheden 1400, 2400, 3300, 4700 en 6100 m³/h. Alle units kunnen geplaatst worden in binnen- (horizontaal en verticale opstelling) en buitenopstelling en worden op klantspecificatie met sterke levertijden geleverd op het project.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details