NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Compleet ecosysteem voor elektrische mobiliteit
Je hoeft de laadpaal enkel te bevestigen op de montageplaat, te configureren en klaar.

Compleet ecosysteem voor elektrische mobiliteit

Elektrische wagens duiken steeds vaker op in het straatbeeld en binnen de professionele fleet. Logisch dus dat de vraag naar voldoende en betrouwbare laadinfrastructuur sterk stijgt. Smappee heeft niet enkel solide laadpalen, maar voegt meteen een totaalpakket voor elektrisch laden toe. Inclusief betaalsystemen en slim energiemanagement, voor veel meer dan enkel de laadpalen.

Smappee is specialist in slim energiemanagement. Die achtergrond is een onmiskenbare meerwaarde voor hun eigen laadpalen. “De elektrische wagen wordt een grootverbruiker binnen het gezin of het bedrijf”, zegt Ben Vermeulen, Business Developer bij Smappee. “Daarmee wordt ook het slim aansturen van de laadinfrastructuur cruciaal. Efficiënt laden met maximaal gebruik van hernieuwbare energie is de boodschap.”

Energiemanagementsysteem Smappee Infinity monitort onder meer het verbruik, de opbrengst van zonnepanelen en de daltarieven. Vertaald naar elektrisch laden komen daar enkele nuttige toepassingen uit voort. Je klant krijgt inzicht in zijn laadsessies. Het systeem bepaalt op elk moment de meest betaalbare energiebron om te laden en vermindert het laadvermogen tijdens piekmomenten, om te voorkomen dat een zekering uitvalt. Het flexibele en dynamische karakter van de EV-laadpalen regelt de laadcycli volautomatisch voor maximaal gebruikscomfort.

Het flexibele en dynamische karakter van de EV-laadpalen regelt de laadcycli volautomatisch voor maximaal gebruikscomfort.

Energiemanagement en betaalsystemen

‘Out of the box’ denken is een van de belangrijkste kwaliteiten van Smappee. Zo kan je een volledig energiemanagement koppelen aan je laadpaal. Die wordt dan het datacenter voor allerlei elektrische toestellen en systemen in en rond de woning of het bedrijfsgebouw. Via de Smappee App bekijken gebruikers op elk moment het verbruik en de kosten in real time. Bovendien ontwikkelde Smappee ook eigen betaalopties voor bedrijven. Ben Vermeulen: “Dat totaalpakket laat je als installateur toe elke klant een oplossing op maat te bieden, met interessante extra’s bovenop de basisnood om auto’s op te laden. Een oplossing van a tot z, zowel voor particulieren als voor professionals.”

Op vlak van betaalsystemen biedt Smappee uiteenlopende opties aan. Met laadkaarten ‘tanken’ medewerkers elektriciteit, zoals met een traditionele tankkaart. Bovendien is ‘split billing’ mogelijk, voor een correcte vergoeding van laadbeurten thuis voor de bedrijfswagen. Ook voor bedrijven die hun laadinfrastructuur willen openstellen voor bezoekers of andere externen, zijn er passende antwoorden binnen de brede mogelijkheden van Smappee. Met het all-in-one laadplatform bedien je elk type klant.

Voor elke setting en elke gebruiker is er een passende Smappee EV Line laadpaal.

Focus op service

Misschien ben je al vertrouwd met laadpalen, misschien is het voor jou als installateur vrij nieuw. In beide gevallen kan je bij Smappee op een optimale ondersteuning rekenen. De installateur heeft een rechtstreeks contactnummer voor de technische dienst. Experten kijken mee in je dasboard en adviseren je vanop afstand. “Storingen of problemen zijn vaak remote op te lossen. Via het EV-platform kan je de laadpalen namelijk volledig instellen en controleren”, benadrukt Ben Vermeulen. “We zetten onze installateurs trouwens graag goed op weg. Sinds kort is onze Smappee Training Academy open, waar we gratis opleidingen aanbieden, onder meer over onze laadpalen. Sowieso is de installatie snel en eenvoudig. Er is geen aparte paal of sokkel nodig. Je hoeft de laadpaal enkel te bevestigen op de montageplaat, te configureren en klaar. Voor de klant is er nog een extra troef: er is amper onderhoud nodig. Voordelen voor iedereen dus.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details