NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Compleet gamma luchtbehandelingskasten: 
      
      voor elk project een oplossing
De fabriek in Gembloux huldigde de GLOBAL-reeks in, met de modellen RX (horizontale aansluitingen) en RX TOP (verticale aansluitingen), beide uitgerust met een hoog rendement warmtewiel, net als de GOLD RX-serie die in Zweden wordt geproduceerd.

Compleet gamma luchtbehandelingskasten: voor elk project een oplossing

Sinds enkele decennia actief onder het merk P. Lemmens en vervolgens succesvol geïntegreerd in de Swegon Group, assembleert de fabriek in Gembloux hoogwaardige ventilatieproducten, made in Belgium, en voor de Europese markt bestemd.

De lancering van het nieuwe GLOBAL-gamma begin 2017 stond synoniem voor een reeks inves­teringen op de site die bedoeld waren om de productie­capaciteit en de mense­lijke en technische middelen voor de R&D te uit­breiden. Het resul­taat: een breed en resoluut modern gamma, dat gebruik maakt van de nieuwste technologieën en materialen.

De nieuwe units zijn te bekijken in de showroom van Swegon in Gembloux.

De nieuwe RX en RX TOP

De fabriek in Gembloux huldigde de GLOBAL-reeks in, met de modellen RX (horizontale aansluitingen) en RX TOP (verticale aansluitingen), beide uit­gerust met een hoog rendement warmtewiel, net als de GOLD RX-serie die in Zweden wordt geproduceerd. Elke GLOBAL unit heeft ventilatoren van het type plug-fan met energiezuinige EC-motoren en bladen in composietmateriaal. De omkasting bestaat uit een frame van aluminium profielen en gegalvaniseerde stalen panelen geïsoleerd met minerale wol, in een nieuwe en elegante donkergrijze kleur. De deuren zijn gemonteerd op dubbele scharnieren waardoor alle componenten gemakkelijk en snel toegankelijk zijn, zelfs in de krapste ruimtes.

TACTouch bediening

De nieuwe GLOBAL heeft nu ook de TACTouch aanraakbediening, voor een eenvoudige toegang tot de functionaliteiten van de geïntegreerde TAC-regeling (Total Airflow Control). De GLOBAL-reeks is standaard uitgerust met zakkenfilters ePM1≥70% voor pulsielucht en ePM10≥50% voor extractielucht. Uitgezonderd de GLOBAL LP 02 en 04, die uitgerust zijn met platenfilters. Optioneel kan ook een G4 voorfilter (grof filter) op de inlaatlucht worden gemonteerd.In de GLOBAL PX en GLOBAL LP zijn de venti­latoren aan de buitenluchtzijde gemonteerd. Zo zorgt de platen­wisselaar als extra demping. Dit verhoogt het comfort van de eindgebruiker. Een ideale keuze voor KMO’s, winkels, kantoren,… De GLOBAL LP is de plafondversie van het GLOBAL-gamma. Deze compacte lucht­groepen zijn ont­worpen voor het inbouwen in valse plafonds of beperkte technische ruimtes. Boven­dien zijn alle toegangs­panelen op schuifrails gemonteerd. Stan­daard onder­houds­beurten kun­nen daarom een­voudig door één enkel technieker worden uitgevoerd. Vanaf juni 2021 wordt de LP-serie aangevuld met een “OUT” versie, bedoeld voor installatie op platte daken. Een ideale oplossing voor renovatie­projecten van scholen of voor projecten waarbij de hoogte van de luchtgroep belangrijk is.

Een uitgebreide keuze aan toebehoren

Voor de GLOBAL-reeks zijn een groot aantal accessoires beschikbaar: interne elektrische of waterbatterijen, externe water- en DX-batterijen, toebehoren voor buitenmontage (alleen RX / PX / LP Outdoor), talrijke mogelijk­heden voor communicatie met onder andere gebouw­beheersystemen (Modbus, KNX, Ethernet,…). Alle GLOBAL units zijn verkrijgbaar in een linker- of rechterversie om het beste bij de configuratie van de technische ruimte te passen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details