NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Complete beveiliging tegen waterschade met Resideo’s L-serie

Complete beveiliging tegen waterschade met Resideo’s L-serie

Met de Resideo Braukmann L5 WiFi-waterlekkage-afsluiter en de L1 WiFi-waterlekkage- en vorstdetector worden waterlekkages gedetecteerd en automatisch afgesloten wanneer er een lekkage wordt gedetecteerd. Zo zijn eigendommen én het huis beschermd tegen mogelijk dure schade.

Een schadeclaim vanwege waterlekkage ligt gemiddeld rond de 10.000 euro. Veel woningeigenaren beseffen dit pas wanneer het al te laat is. De L-serie van Resideo Braukmann biedt installateurs de mogelijkheid om schade die ontstaat door waterlekkages te voorkomen.

L1 WiFi-waterlekkage- en vorstdetector

Deze geavanceerde detector waarschuwt voor lekkages of bevroren leidingen door middel van smartphone meldingen, led indicatoren op locatie en een 100 dBA-alarm. De op batterijen werkende detector wordt geplaatst in de buurt van een wasmachine, gootsteen of vaatwasser. De Resideo app begeleidt bij het verbinden met de WiFi. Een hub of basisstation is overbodig.

De 1.5 meter lange kabel die wordt meegeleverd, detecteert water over de gehele lengte. Met extra sensorkabels kan een dekking van maximaal 152 meter behaald worden. Een droge kabel kan zelfs hergebruikt worden.

L5 WiFi-waterlekkage-afsluiter

Een lek detecteren is handig, maar wanneer die niet snel afgesloten kan worden, kan de schade aardig in de papieren lopen. De Resideo Braukmann L5-WiFi-waterlekkage-afsluiter sluit de watertoevoer van het huis af wanneer hij water detecteert via de 1,5 meter lange sensorkabel die aan de L5-afsluiter is bevestigd.

Door samen te werken bieden deze producten een gerust gevoel, wetende dat gebruikers gewaarschuwd worden bij lekkende of bevroren leidingen. Bovendien vermindert de automatische waterlekkage-afsluiter de kans op dure schade door lekkages. Dit alles kan geregeld en gemonitord worden via de Resideo app.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details