NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Condenserende gasboiler met hoog rendement  voor kleinere toepassingen

Condenserende gasboiler met hoog rendement voor kleinere toepassingen

De Belgische HVAC-distributeur Molimex-therm breidde zijn gamma uit met de Innovo van A.O. Smith, een ErP-conforme, condenserende gasboiler met hoog rendement voor kleinere en middelgrote toepassingen. “A.O. Smith heeft een sterke reputatie in energie-efficiënte gasboilers voor industriële toepassingen. Wij zijn blij dat ze nu een klein broertje hebben ontwikkeld”, klinkt het bij Molimex-therm.

“De Innovo is een compacte, condenserende gesloten gasboiler met hoog rendement en lage uitstoot die bijzonder eenvoudig te installeren is en speciaal ontwikkeld werd voor kleine en middelgrote toepassingen”, vat Wim Ros, Sales Manager bij Molimex-therm samen. “Wij zijn blij dat we de Innovo exclusief mogen verdelen in België en Luxemburg, want de boiler vormt een bijzonder waardevolle aanvulling op ons gamma. A.O. Smith heeft een sterke reputatie in energie-efficiënte gasboilers voor industriële toepassingen en heeft die expertise nu gebruikt om een kleiner broertje te ontwikkelen, voor kleine tot middelgrote toepassingen. De bijzonder betrouwbare, zuinige en ErP-conforme condenserende warmteoplossing is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld voetbalkantines, B&B’s, studentenkoten, restaurants, kapperszaken, kleine campings, luxebadkamers, schoonheids-centra, ateliers, bakkerijen… De Innovo kan vrijwel overal geplaatst worden omdat zijn rookgasafvoersystemen en -lengte flexibel zijn.

beeld-nortek-global-wim-kopieren

Wim Ros, Sales Manager bij Molimex-therm.

 

Negen modellen

“Klanten kunnen kiezen uit negen modellen met een vermogen van 11,7 tot 30,3 kW en een inhoud van 160 tot 380 liter. De maximale temperatuur die kan worden ingesteld bedraagt 85° Celsius. Dat is hoger dan bij veel andere boilers en een grote troef op gebied van tapwaterinhoud. Het ErP-rendement varieert van 90 tot 94%, terwijl het waterzijdig rendement 109% bereikt op de onderwaarde. Ter vergelijking: een combiketel met watertank, die meestal een inhoud heeft van 150 liter, heeft een ErP-rendement van 83 tot 85%. Concreet wil dat zeggen dat aan een gemiddeld verbruik van 1.000 liter tapwater per dag, we met de Innovo een besparing kunnen realiseren van 220 m³ gas per jaar of 2.200 kWh op jaarbasis. Dat is het equivalent van tien fotovoltaïsche panelen.” De energiezuinige boiler kreeg om die reden een A-label en voldoet met een NOx-uitstoot van 37 mg/kWh aan de huidige en toekomstige regelgeving.

Alle componenten vooraan

De Innovo-boilers laten zich dus heel makkelijk installeren, maar blinken ook uit in onderhoudsgemak. “Dat hangt een beetje samen”, zegt Ros. “Alle componenten zitten aan de voorkant, waardoor men geen plaats meer hoeft te voorzien rond de boiler en die dus perfect in een hoek kan worden geplaatst. Daarnaast is de Innovo dus ook nog eens heel compact. Door de specifieke constructie van de warmtewisselaar is de boiler ook beperkt gevoelig voor kalkafzetting”, besluit Ros.

Het bedrijf uit Zaventem verdeelt in België en Luxemburg niet alleen de boilers van A.O. Smith, maar is ook al jaren exclusief distributeur van Reznor (luchtverwarming, ventilatie, koeling en warmtepompen), Gaz Industrie (donkerstralers), A.O. Smith (boilers), Smitsair (inducerende luchtverdeelsys-temen), Gogas (helderstralers), LSA (luchtgordijnen) en Metaloterm (rookgasafvoeren).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details