NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Connectiviteit wint aan ­belang in HVAC-wereld
De introductie van Caleffi Code is een nieuw hoofdstuk in een verhaal waar Caleffi al langer sterk op inzet: connectiviteit.

Connectiviteit wint aan ­belang in HVAC-wereld

Met Caleffi Code introduceert Caleffi dit najaar een intelligent en gebruiksvriendelijk geconnecteerd systeem. Caleffi Code regelt onafhankelijk het binnenklimaat in elke leefomgeving. Maximaal comfort en maximale energiebesparingen zijn de rode draad van deze innovatie, waarmee Caleffi voluit inzet op digitalisering en connectiviteit. 

Caleffi Code bestaat uit een draadloze Comfort Control die op bijvoorbeeld een radiator wordt geplaatst, een sensor die temperatuur detecteert, en een gateway. “Het hart van het systeem”, zegt Mauro Manfredi, Managing Director bij Caleffi, over die gateway. Zo kunnen de temperatuurinstellingen via een mobiele applicatie worden beheerd. Caleffi Code is eenvoudig te integreren in gebouwautomatiseringssystemen en past zich aan alle woonstijlen aan, dankzij het minimale en stijlvolle ontwerp. Net zoals Caleffi al zijn producten zelf ontwerpt en fabri­ceert, is ook Caleffi Code volledig in-huis ontwikkeld. “De breedte van het pakket dat we kunnen aanbieden is uniek”, zegt Manfredi.

De bewoner kan zijn energieverbruik naar eigen behoefte instellen, en ook anticiperen: geen energie verbruiken wanneer dat niet nodig is.

Design 

De introductie van Caleffi Code is een nieuw hoofdstuk in een verhaal waar Caleffi al ­langer sterk op inzet: connectiviteit. “Bovendien is ­Caleffi Code nog maar een beginpunt. We plannen nog een hele resem innovaties in dit domein”, stelt Manfredi. “Caleffi staat vooral bekend vanwege zijn voornamelijk technische producten. Met Caleffi Code lanceren we een innovatie die ook op designvlak gezien mag worden. Het is een product voor de huiskamer, dat ook architecten­bureaus kan aanspreken. De vele technische features klinken dan weer als muziek in de oren voor installateurs en studiebureaus. Uniek is de optie om via de app technische assistentie aan je installateur te vragen. Zo kan je de vakman toegang geven om vanop afstand zicht te krijgen op de situatie en het mogelijke probleem. Deze feature is in Italië, waar Caleffi Code reeds gelanceerd is, op applaus onthaald.”

De applicatie is het sluitstuk van Caleffi Code, en dus heeft de firma gezorgd voor een intuïtieve en toegankelijke app. Een installatiewizard gidst de gebruiker doorheen de noodzakelijke stappen. ­Uiteraard is het via de applicatie ook mogelijk om wekelijkse schema’s of een vakantiemodus in te stellen. De bewoner kan zijn energieverbruik naar eigen behoefte instellen, en ook anticiperen: geen energie verbruiken wanneer dat niet nodig is. Bovendien is de gateway zelflerend: zo werkt Caleffi Code zelf toe naar een optimale temperatuur in de woonkamer. Een goede balans tussen verbruik en comfort staat voorop”, zegt Manfredi. Bovendien beperkt het gebruik van Caleffi Code zich niet tot de residentiële sector. “In grote projecten, zoals hotels en grote appartementsgebouwen, is het potentieel zo mogelijk nog groter.”

Net zoals Caleffi al zijn producten zelf ontwerpt en fabriceert, is ook Caleffi Code volledig in-huis ontwikkeld.

Evoluties in de HVAC-wereld

Hoewel de elektrotechnische sector op vlak van connectiviteit al een voorsprong heeft opgebouwd, merkt Manfredi dat nu ook de HVAC-wereld steeds meer dat voorbeeld volgt. “Voor heel wat jonge HVAC-installateurs, of installateurs met een elektrotechnische achtergrond, kent connectiviteit nauwelijks nog geheimen. We merken dat ook verwarmingsketels steeds intelligenter worden. Er beweegt heel veel op de markt. En met Caleffi willen we mee aan die kar trekken”, luidt het. 

Manfredi gaat verder: “Connectiviteit betekent dat je op heel wat vlakken inzicht krijgt, en dat je de installateur de juiste tools aanreikt en hem ontzorgt. Dankzij connectiviteit kunnen we de complexiteit van de producten beperken. En de installateur kan gemakkelijker inspelen op vragen van de klanten. Als de klant graag minder energie verbruikt, heeft de installateur dankzij Caleffi Code de juiste tools om aan die verwachting te voldoen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details