NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Constante waterdruk dankzij compact drukverhogingssysteem
De Wilo-Isar BOOST5 is universeel inzetbaar voor de huishoudelijke watervoorziening en levert op elk moment en bij elk tappunt een constante waterdruk.

Constante waterdruk dankzij compact drukverhogingssysteem

Met het nieuwe geluidsarme, efficiënte en gebruiksvriendelijke drukverhogingssysteem Wilo-Isar BOOST5 biedt Wilo een innoverende oplossing voor waterbeheer met een dubbele toepassing: de pomp kan gebruikt worden om de druk in huis of het gebouw te verhogen, maar doet indien gewenst ook dienst als regenwaterpomp.

‘Uit studies is gebleken dat in 50 à 60 procent van de huishoudelijke toepassingen het leidingwater gewoon vervangen kan worden door regenwater.’

De Wilo-Isar BOOST5 is universeel inzetbaar voor de huishoudelijke watervoorziening en levert op elk moment en bij elk tappunt een constante waterdruk. Dankzij de efficiënte hydraulica en de geluidswerende kappen werkt de installatie soepel en zonder geluidsoverlast. Dankzij de moderne en compacte constructie gaat het systeem perfect op in de woonomgeving. Bovendien is de installatie door de efficiënte hydraulica en de onmiddellijke beschikbaarstelling energie- en kostenbesparend.

Stekkerklare installatie

De Wilo-Isar BOOST5 biedt nog meer gebruiksgemak: de pomp kan stekkerklaar zonder problemen worden geïnstalleerd. Via het leddisplay en de drukknoppen kan de pomp heel eenvoudig worden bediend. Uitgebreide geïntegreerde beveiligingsfuncties zorgen voor een betrouwbaar bedrijf. De van hoogwaardige kunststof vervaardige pompeenheid garandeert een lange levensduur.

Het verbruik van het systeem kan beperkt worden dankzij de ingebouwde frequentiesturing. Francis Desmedt, Sales Engineer bij Wilo, licht toe. “Door de frequentiesturing past de pomp zich aan de vraag aan. Zonder frequentiesturing zou een pomp, wanneer een kraan wordt opengezet, meteen het volledige debiet benutten. Terwijl er een veel lager debiet nodig is als er maar één kraan openstaat, dan wanneer er vijf kranen tegelijkertijd lopen. Frequentiesturing resulteert in een lager energieverbruik en, niet onbelangrijk, in minder waterschokken.”

De Wilo-Isar BOOST5 is voornamelijk bedoeld voor gebruik in woningen, maar kan ook van toepassing zijn in kleine commerciële toepassingen, zoals het kantoor van een KMO. “Bovendien kan je met hulpstukken zeer gemakkelijk twee pompen aan elkaar verbinden en er één boosterpomp van maken, voor krachtigere toepassingen”, aldus Desmedt.

Regenwater

“Een ander groot voordeel van de BOOST5 is dat deze zowel gebruikt kan worden als drukverhoger én als zelfaanzuigende pomp, om bijvoorbeeld regenwater uit een tank aan te zuigen”, gaat Francis Desmedt verder. “Klanten kunnen dus zelf kiezen waarvoor ze deze pomp gebruiken: hij is geschikt voor huishoudens met een te lage waterdruk in huis, maar ook voor wie er water uit een regenwaterput mee wil halen voor huishoudelijk gebruik.”

Als specialist inzake regenwaterrecuperatie merkt Wilo als geen ander dat de vraag naar oplossingen voor het oppompen van regenwater erg in trek zijn. “Natuurlijk stimuleert de wetgeving dit ook. In nieuwe woningen wordt de installatie van een regenwaterput tegenwoordig verplicht. En aangezien water steeds schaarser wordt – denk maar aan de grote droogte van vorige zomer – is het inzicht bij de mensen ook toegenomen”, vult Desmedt aan. Dankzij een regenwaterput kunnen bewoners immers heel wat ‘laaghangend fruit’ plukken. “Uit studies is gebleken dat in 50 à 60 procent van de huishoudelijke toepassingen het leidingwater gewoon vervangen kan worden door regenwater. Het potentieel is dus enorm.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details