NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Contactloze spoeltechnologie voor urinoirs

Contactloze spoeltechnologie voor urinoirs

Als je in openbare sanitaire voorzieningen voor maximale hygiëne gaat, is het gebruik van ‘handsfree’ of contactloze spoeltechnologie evident. Viega komt niet met één, maar twee nieuwe systemen voor urinoirs: een verborgen spoeloplossing en eentje met infraroodtechnologie.

Om in openbare sanitaire faciliteiten maximaal in te zetten op hygiëne en gebruiksgemak, zijn urinoirs met contactloze spoeltechnologie niet meer weg te denken. Viega ontwikkelde twee varianten, elk met hun specifieke troeven. En met als resultaat: meer hygiëne en designopties, maar ook bescherming tegen vandalisme, diverse optionele spoelinstellingen én een makkelijk onderhoud.

De verborgen spoeloplossing

Geen duw-, afdek- of bedieningsplaat meer zichtbaar op de muur. In plaats daarvan registreert een in de urinoirsifon geïnstalleerde sensor de veranderingen in doorstroming en temperatuur tijdens het gebruik. De sensor activeert vervolgens automatisch het spoelen. Deze technologie werkt compleet onzichtbaar en biedt optimale hygiëne en bescherming tegen vandalisme.

Naast hygiëne is voor de uitbater van publieke sanitaire plaatsen uiteraard ook het gebruiksgemak van belang. De verborgen spoeling scoort hoog met drie verschillende spoelvolume-opties, afhankelijk van het gebruik. Zo gebeurt het spoelen met één of drie liter, of via een dynamische optie, die automatisch een hoge gebruiksfrequentie detecteert en het spoelvolume terugbrengt van drie naar één liter. Een gekend voorbeeld van een hoge gebruiks­frequentie is de rust tijdens een voetbalwedstrijd of de pauze tijdens een concert. De spoelfrequentie is dan beperkt tot één activering per minuut. Afhankelijk van de gekozen instelling kan ook na 24 uur automatisch een extra hygiëne+ spoeling worden geactiveerd.

Als extra troef kan de praktische diagnosefunctie fouten detecteren en overeenkomstig reageren. Zo wordt bijvoorbeeld het spoelen automatisch ­geactiveerd als een verstopte sifon de spoeling verhindert, of als het waterpeil in de sifon te laag is. De inbouwspoeloplossing van Viega is verkrijgbaar als bouwpakket. Het is compatibel met de respectieve versie van het Viega Prevista Dry urinoirelement. De verborgen spoeloplossing overtuigt door uitstekende hygiëne en afdoende bescherming tegen vandalisme. Het spoelen wordt geactiveerd via een sensor (het gele component) die in de urinoirsifon is geïnstalleerd. De sensor registreert de veranderingen in doorstroming en temperatuur tijdens het gebruik en activeert automatisch de spoeling.

Spoeloplossing met infraroodtechnologie

Een andere manier om maximale hygiëne te bereiken via handsfree technologie is een infraroodsensor in de bedieningsplaat. Als de sensor minimaal acht seconden een aanwezigheid binnen het detectiebereik registreert, wordt er ­gespoeld.  Zowel het detectiebereik als het spoelvolume en de duur zijn instelbaar aan het verwachte gebruik en aan de situatie. Bij langdurige onder­brekingen in het gebruik (zoals in scholen of hotels) is het behoud van de drinkwaterkwaliteit dan weer de hoogste prioriteit. Om stagnatie in drink­waterleidingen en bacterievorming te voorkomen, is de infrarood-spoeloplossing uitgerust met Viega Hygiëne+ technologie. Hierdoor kan het doorspoelen eenvoudig worden geprogrammeerd en op specifieke tijden worden geactiveerd.

De infraroodtechnologie wordt samen met het compatibele Viega Prevista Dry urinoirelement achter de muur geïnstalleerd. Na installatie is alleen de bedieningsplaat (verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen) met zijn geïntegreerde sensor zichtbaar. De urinoirbedieningsplaat Visign for More 200 IR is verkrijgbaar in gebeitst eikenhout, diepzwart of verkeerswit glas en verschillende kunststof varianten. Zo is er op maat van elk design van sanitaire voorzieningen een passende oplossing. Samen met bijvoorbeeld de Viega ­Visign for More 200 bedieningsplaat worden harmonieuze interieurconcepten in openbare ruimtes gecreëerd.

Viega’s urinoirbedieningsplaten met infraroodsturing zijn de perfecte aanvulling op het design van de wc-bedieningsplaten. Doorspoelen is volledig contactloos. Het contactloos spoelen wordt geactiveerd door minimaal acht seconden voor het detectiebereik van de infraroodsensor te staan. Zowel het detectiebereik als het spoelvolume en de duur zijn programmeerbaar. De infraroodtechnologie wordt samen met het compatibele Viega Prevista Dry urinoirelement achter de muur geïnstalleerd.

Viega’s contactloze urinoirbedieningsplaat Visign for More 200 IR is verkrijgbaar in diepzwart glas, verkeerswit glas, gebeitst eikenhout en in verschillende kunststof varianten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details