NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Coolworld toont klasse met 3 ISO-certificeringen

Coolworld toont klasse met 3 ISO-certificeringen

Ronald Roovers, Manager Organization Development, legt uit waarom hij blij is met deze prestatie. “Dit bewijst dat onze producten en werkwijzen van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan strikte wet- en regelgeving.”

Ronald is verantwoordelijk voor het QHSE-management bij Coolworld. Hij zorgt dat de bedrijfsnormen op het gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu worden nageleefd. “Coolworld onderscheidt zich in de markt met kwaliteit en service”, vertelt hij. “Dat wilden we ook officieel kunnen uitdragen naar de buitenwereld, omdat we merken dat steeds meer klanten een ISO-certificering verlangen. Zij willen ervan verzekerd zijn dat ze werken met een deugdelijke partner.”

“Daarnaast is Coolworld een bedrijf dat hard groeit. Daardoor hebben we steeds meer behoefte aan duidelijke afspraken en procedures. We zijn een internationaal bedrijf met vestigingen door heel Europa. De internationale ISO-normeringen helpen ons bij alle vestigingen op een eenduidige manier te werken en de kwaliteit overal hoog te houden.” Coolworld heeft drie ISO-certificaten behaald, met elk een specifiek doel.

ISO 9001 – Continue kwaliteitsverbetering

ISO 9001 is de internationaal geaccepteerde norm voor kwaliteitsmanagement. Met dit certificaat toont Coolworld aan dat het voldoet aan de hoge eisen van klanten en strikte wet- en regelgeving. “Daarnaast maakt ISO 9001 duidelijk dat we serieus omgaan met risicomanagement en processen continu verbeteren”, legt Ronald uit.

“Kwaliteitswaarborging was al diep ingeworteld in onze organisatie. In de ISO-certificering hebben we dit nu ook vastgelegd. We bellen elke levering na en vragen klanten naar hun ervaring. Was de levering op tijd? Hoe was het contact met de chauffeur of monteur? En voldoet het materiaal aan de verwachtingen? De resultaten analyseren we nauwkeurig. Als we een ‘nee’ als antwoord krijgen of een waardering lager dan 7, ondernemen we actie. Stel, een klant had andere verwachtingen van de geleverde materialen, dan kijken we hoe de intake is verlopen en of we het ergens beter hadden kunnen doen. Zo trekken we lering uit onze ervaringen en verbeteren we onze processen.”

ISO 14001 – Impact op het milieu verkleinen

Met ISO 14001 toont Coolworld aan dat het voldoet aan de wet- en regelgeving omtrent energiezuinigheid en gedegen omgang met gevaarlijke stoffen. “Enquêtes en surveys over milieumaatregelen zijn steeds vaker onderdeel van offerteaanvragen”, aldus Ronald. “De vraag naar energiezuinige, milieuvriendelijke koelingen neemt toe. Coolworld voorziet in die behoefte door steeds meer koelingen met CO₂ als natuurlijk koelgas in te zetten.”

ISO 45001 – Veiligheid en gezondheid

Het ISO 45001-certificaat gaat over de arbeidsomstandigheden en veiligheid op de werkvloer. Het is de vervanger van Coolworlds Nederlandse VCA-certificering voor veilig en gezond werken. “De ISO-normering is internationaal geldig”, legt Ronald uit. “Binnenkort is die van toepassing op al onze Europese locaties. Coolworld hecht veel waarde aan veilig werken, zowel op onze eigen terreinen als bij klanten. Onze monteurs voeren altijd een risicoanalyse uit voordat ze hun werkzaamheden starten. In overleg met de klant nemen we op basis van de analyse regelmatig aanvullende veiligheidsmaatregelen om risico’s tot een absoluut minimum te beperken.”

Een compliment voor het bedrijf

“Dat we de audits zo soepel doorlopen hebben, verdient een groot compliment voor de organisatie”, volgens Ronald. “Ik ben er trots op dat de ISO-certificering erkent dat Coolworld kwaliteit, milieu en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. En dat onze klanten en partners ervanuit kunnen gaan dat we overal dezelfde hoge eisen stellen aan onze producten en werkwijzen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details