NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Creative Cooling Group investeert in gloednieuwe HVAC-experience in de Vlaamse Kempen
AFM heeft het volledig nieuwe en complete bedrijfsgebouw uitgerust met een Sinclair HVAC-installatie.

Creative Cooling Group investeert in gloednieuwe HVAC-experience in de Vlaamse Kempen

Leading by example. Beter kan je het investeringsproject van Creative Cooling Group niet omschrijven. Creative Cooling Group is het ­moederbedrijf van onder andere de koeltechnische groothandel AFM Refrigeration, Airco Sinclair én DRU International. Drie organisaties die héél actief zijn in de koelingsindustrie maar elk hun eigen specifieke karakter en specialisatie behouden.

“De gloednieuwe bedrijfssite – The Cool Factory – in Herentals is het resultaat van jarenlang specialiseren, hard werken en symboliseert waar onze organisatie voor staat. Een veelzijdig team cool-experts dat met heel veel goesting en werklust naar de toekomst durft kijken en ons daar keihard naar organiseert”, zegt Sven Danneels, ceo van Creative Cooling Group. “Omdat ons huidige pand te klein werd, maar vooral niet meer te rijmen was met onze toekomstvisie om innovatief, creatief en milieubewust te ondernemen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe thuisbasis.”

Het nieuwe pand is als het ware een ‘levende showroom’ geworden.

Sinclair Experience Center

Die thuisbasis werd The Cool Factory gedoopt, een 12.000 m² multifunctionele site, heropgebouwd van een voormalig Brits legerdepot. Vandaag vind je er de productie, de magazijnen, de afhaalbalie, het kantoorgebouw, het volledig uitgerust test­labo én een groot Sinclair Experience Center.

Die laatste is een HVAC-demo & trainingsruimte waar alle Sinclair-partners (samen met hun klanten, uiteraard) de Sinclair-producten kunnen komen bekijken en uittesten. Ook particulieren die geïnteresseerd zijn in een airco-installatie, warmtepompen of chillers van Sinclair zijn hier natuurlijk van harte welkom.

Topvijfmateriaal

“Met onze koeltechnische groothandel AFM gingen we dik twee jaar geleden de uitdaging aan om een relatief onbekend airconditioning merkin de Belux-markt te zetten: Sinclair airconditioning”, gaat Sven verder. “Sinclair is een wereldspeler in de airco-industrie maar onbekend in onze contreien.  

Het duikt regelmatig op in de top 5 beste airco-merken in Europa. Het is een enorm veelzijdig en innovatief merk dat hoogkwalitatieve airco-toestellen en warmtepompen biedt voor zowel residentiële als commerciële projecten. De voorbije twee jaar hebben ons geloof in het merk enkel doen toenemen.”

Sinclair biedt voor zowel residentiële als commerciële projecten hoogkwalitatieve airco-toestellen en warmtepompen.

Huis van vertrouwen

Het beste bewijs van dit vertrouwen is dat in The Cool Factory niet alleen geïnvesteerd werd in een groot multifunctioneel Sinclair Experience Center dat dienst zal doen als test-, show- opleidings- en trainings­ruimte, maar ook dat AFM het volledig nieuwe en complete bedrijfs­gebouw heeft uit­gerust met een Sinclair HVAC-installatie, inclusief vloer­verwarming én -koeling in de productie­hal & maga­zijnen. Waar­door het pand als het ware een ‘levende show­room’ geworden is. Aardig weetje: hier rea­liseerde AFM al een CO²-besparing van 53%.

Het Sinclair Experience Center is een HVAC-demo & trainingsruimte waar alle partners de producten kunnen komen bekijken en uittesten.

Sinclair-partners gezocht

Sinclair Airconditioning is een kwalitatief merk dat al meer dan 20 jaar hoogwaardige airco-toestellen biedt tegen aantrekkelijke prijzen in meer dan 25 landen. Sinds 2019 wordt het merk in de Belux verdeeld door AFM Refrigeration en is dus aan een stevige opmars bezig. Daarom gaat AFM op zoek naar Sinclair-partners, installateurs die het merk mee opnemen in hun eigen gamma. Wat het inhoudt om Sinclair-partner te worden vind je hier: https://airco-sinclair.be/installateur-worden/installateur-worden.php. Indien interesse, stuur een mailtje naar comfort@airco-sinclair.be of bel op +32 (0)3 458 29 58 voor een afspraak in The Cool Factory!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details