Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Producten

Daikin lanceert Zanotti-assortiment koeloplossingen voor bestel- en vrachtwagens in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland

En versterkt zo zijn Europese aanwezigheid

Naamloos-2 kopiëren

8 december 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Daikin Transport Refrigeration, een dochteronderneming van Daikin Industries Limited en aanwezig in meer dan 150 landen, vergroot zijn aanwezigheid in Europa door de verkoop en service van koeling voor bestelwagens en vrachtwagens op de belangrijkste Noord-Europese markten.

De Daikin Group, met 95 jaar leiderschap op het gebied van airconditioning en koeling, nam Zanotti over in 2016 en investeert sindsdien in alle aspecten van het bedrijf, van R&D en productie tot verkoop en service en commerciële mogelijkheden.
Zanotti is een koelspecialist opgericht in 1962 met jarenlange ervaring in commerciële en industriële koeling en het transport van verse en diepgevroren producten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Mantua, Italië, een ultramoderne productie- en testfaciliteit met 600 medewerkers.

Evren Akçora, Senior Manager, Transport Refrigeration Daikin Europe: “De lancering in Noord-Europa van het bekende merk Zanotti is het hoogtepunt van hun decennialange koelexpertise, nu gecombineerd met Daikins ongeëvenaarde design- en ontwikkelingsmogelijkheden. We investeren in onze producten, onze mensen en onze partners terwijl we uitbreiden naar deze markten met een duidelijke missie om de eerste keuze van klanten te worden op het gebied van transportkoeling voor alle bestel- en vrachtwagens.”

Uitgebreid gamma transportkoeloplossingen

Met hun ervaring in koeltechnologie en het uitgebreide portfolio van producten en diensten, gekoppeld aan flexibele op maat gemaakte oplossingen, streeft Zanotti ernaar om de total cost of ownership voor zijn klanten te verlagen over zijn hele assortiment:

 • Het gamma ‘Invisible units’, uniek op de markt, wordt onder het chassis van het voertuig geïnstalleerd met behoud van de esthetiek, de originele hoogte en de aerodynamica. Alleen al in de afgelopen vier jaar zijn Invisible-units geïnstalleerd in duizenden voertuigen die vooral populair bleken te zijn bij foodretail- en farmabedrijven.
 • De serie Zero-units biedt uitstekende flexibiliteit voor lichte bedrijfsvoertuigen dankzij de eenvoudige installatie en het onderhoudsgemak en de opties om de condensatie-unit op het dak of de voorwand van de bak te monteren, evenals een ultradunne verdamper die in het laadcompartiment wordt geïnstalleerd om het laadvolume te maximaliseren.
 • De SFZ-serie voor lichte tot medium vrachtwagens heeft een bewezen ontwerp, met een optimale energie-efficiëntie, een laag geluidsniveau en ideaal om temperatuurgecontroleerde goederen in middelgrote dozen te vervoeren.
 • De nieuw ontworpen Uno-units worden onafhankelijk aangedreven en zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten voor middelzware tot zware vrachtwagens. De Uno is voorzien van Zanotti’s innovatieve directe koppelingsontwerp tussen de motor en de compressor, en maakt gebruik van Daikins expertise op gebied van design voor betrouwbaarheid en prestaties om hoge koelprestaties, energie-efficiëntie en verlengde onderhoudsintervallen te leveren om de total cost of ownership te minimaliseren.

Internationale ondersteuning

Daikin Transport Refrigeration streeft ernaar om een van de meest uitgebreide service- en ondersteuningsnetwerken in de transportkoelingindustrie aan te bieden. Belgische klanten kunnen vanaf nu ook gebruik maken van de uitgebreide internationale service en ondersteuning en het wereldwijde verkoop-, distributie- en productienetwerk.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%