NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De beste tijd om te veranderen is… nu
Efficiënte en veelzijdige ledoplossingen zijn geschikte klimaatvriendelijke, toekomstbestendige alternatieven voor fluorescentielampen die het einde van hun levensduur hebben bereikt.

De beste tijd om te veranderen is… nu

Aankomend lampenverbod is signaal om voor led te kiezen

In de strijd tegen klimaatverandering en gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur mogen kwikhoudende en inefficiënte lampen vanaf bepaalde data in 2023 in de hele EU niet meer op de markt worden gebracht. Vooral fluorescentielampen vallen onder het lampenverbod. Professionele verlichtingspartner en totaalleverancier LEDVANCE biedt overtuigende alternatieven voor de overstap naar energie-efficiënte, toekomstbestendige ledtechnologie.

Ter vervanging van conventionele fluorescentiebuizen biedt LEDVANCE een breed assortiment ledbuizen.

De EU Commissie heeft in haar EU-verordening inzake Ecodesign 2019/2020 (Single Lighting Regulation, SLR) strenge eisen vastgesteld ten aanzien van ecologisch ontwerp voor lichtbronnen. In het voorjaar van 2022 heeft zij ook de EU-ROHS-RICHTLIJN 2011/65/EU herzien en de in bijlage III omschreven uitzonderingen voor kwik in lichtbronnen verder beperkt. Als gevolg van deze wettelijke maatregelen mogen de volgende lampen binnenkort in de hele EU niet meer in de handel worden gebracht:

  • Circulaire T5-fluorescentielampen; vanaf 25 februari 2023
  • Compact fluorescentielampen met stekkervoet (CFLni); vanaf 25 februari 2023
  • Lineaire T5- en T8-fluorescentielampen; vanaf 25 augustus 2023
  • Halogeenlampen (G4, GY6.35, G9); vanaf 1 september 2023
  • Omschakelen naar led

Efficiënte en veelzijdige ledoplossingen zijn geschikte klimaat­vriendelijke, toekomst­besten­dige alternatieven voor fluorescentie­lampen die het einde van hun levensduur hebben bereikt. Vanwege de verschillende plaatselijke omstandigheden is het echter vaak een uit­daging om bestaande verlichtingssystemen van fluorescentie- naar ledtechnologie om te bouwen. U moet voor elk project de volgende vragen beantwoorden:

  • Welke voedingen zijn geïnstalleerd: conven­tionele voorschakelapparaten of elektronische voorschakelapparaten?
  • Zijn er compatibele ledbuizen voor bestaande elektronische voorschakelapparaten?
  • Zijn alle geïnstalleerde voedingen ter plaatse intact?
  • Moet een dimbare installatie worden om­gebouwd naar led?
  • Moet een DALI-gestuurde installatie worden omgebouwd naar led?
LEDVANCE biedt vier oplossingen voor de omschakeling naar ledtechnologie, in verschillende situaties.

Vier opties

LEDVANCE biedt vier oplossingen voor de om­schakeling naar ledtechnologie, in ver­schillende situaties. Als totaalleverancier kan LEDVANCE u ook alle benodigde producten uit één enkele bron leveren:

1. RETROFIT

Ter vervanging van conventionele fluorescentie­buizen biedt LEDVANCE een breed assortiment ledbuizen in verschillende wattages, lichtkleuren en klassen voor eenvoudige directe vervanging op conventionele voorschakelapparaten of compa­tibele elektronische voorschakelapparaten.

2. OMBOUW

Als er geen retrofit-alternatief is of als de nadruk ligt op maximale efficiëntie en weinig onderhoud, is herbedrading de oplossing. Dit is vooral gemakkelijk met de LEDVANCE-ombouwset. Het externe systeem van ledbuizen, bestaande uit een ledbuis en een externe voeding, is de perfecte oplossing om een dimbare DALI-installatie om te zetten naar dimbare ledtechnologie.

3. UPGRADEN

De LINEAR MAGNETIC BATTEN T5 upgrade-kit kan worden geïntegreerd in bestaande T5 en T8 metalen jaloezielampen volgens het armatuur-in-armatuur-principe. Positionering en montage met behulp van instelbare magneten is net zo snel en eenvoudig als het opnieuw bedraden zonder gereedschap dankzij de aansluitdoos met pianosleutelklemmen.

4. NIEUWE INSTALLATIE

LEDVANCE biedt een breed scala aan inno­vatieve ledarmaturen voor nieuwe bouw- of renovatie­projecten, bijvoorbeeld in kantoor-, industrie-, buiten- en parkeertoepassingen. Ze hebben allemaal een aantrekkelijk ontwerp, een hoge kwaliteit en functionaliteit, een lange levensduur en een maximaal rendement.

Knowhow, service en producten

In combinatie met diverse handige diensten, zoals de Tube Finder, verlichtingsplanning op maat en het uitgebreide productportfolio, geven de vier oplossingen van LEDVANCE u als retailer, installateur of verlichtingsontwerper de zekerheid dat u altijd het juiste antwoord hebt op klimaatverandering, lampenverboden en energietekorten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details