NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De BIM planningsgegevens van B.E.G.: gewoon downloaden.

De BIM planningsgegevens van B.E.G.: gewoon downloaden.

Zo gaat BIM voor sommigen uitsluitend over het modelleren van gebouwen om vanuit deze 3D-modellen plannen of hoeveelheden af te leiden. Anderen zien dan weer het voordeel in van de mogelijkheid om fouten vooraf te ontdekken en deze op de computer op te lossen in plaats van achteraf op de werf. Nog anderen verstaan onder BIM louter en alleen de software waarmee de modellen aangemaakt worden. Hoewel geen van deze standpunten op zich fout is, stellen ze telkens slechts één aspect van BIM voorop.

BIM is echter breder dan dat. Het gaat hier immers om een methode om gegevens uit te wisselen tussen de verschillende partijen van een bouwproject. Dit doet men door het proces op een gestructureerde manier te organiseren en door digitale bouwmodellen op te bouwen en te delen tussen de verschillende partijen. Uit deze modellen kan men dan informatie afleiden die gebruikt kan worden om het project te ontwerpen en de uitvoering ervan virtueel voor te bereiden nog vóór de eigenlijke uitvoeringsfase van start gaat.

BIM wordt gezien als een manier om projecten in goede banen te leiden (door te anticiperen op problemen die men vaak tegenkomt bij de uitvoering), waarbij een betere informatie-uitwisseling centraal staat. BIM is dus géén doel op zich, maar een efficiënte en collaboratieve werkmethode die het engagement van alle actoren vergt, waardoor alle betrokkenen toegang hebben tot de actuele status van de planning en achtergrondinformatie, zodat er uniforme beslissingen kunnen worden genomen.

Met BIM worden alle fysieke en functionele eigenschappen van het geplande gebouw weergegeven in een 2D- en/of 3D-model. Alle deelnemers aan het project, van de architect, over de afzonderlijke installateurs, tot de aannemer hebben altijd en overal toegang tot de projectplanning.

Om aan de verschillende internationale normen te voldoen, hebben de lichtsturingsexperts van B.E.G. de BIM-gegevens van de B.E.G.-aanwezigheids- en bewegingsmelders geoptimaliseerd en beschikbaar gemaakt in een nieuw innovatief hulpmiddel. Deze complexe bestanden worden nu voor dit doel beschikbaar gesteld in de nieuw ontwikkelde “B.E.G. BIM Application Suite” en dit in verschillende talen.

Wat je kunt verwachten, is een duidelijke zoekfunctie om je product snel te vinden. Vervolgens kan je onze BIM bestanden van de B.E.G. aanwezigheidsdetectoren en bewegingsdetectoren, individueel of als pakket downloaden. Alle bestanden bevatten achtergrondinformatie zoals afmetingen, materiaal, type aansluiting, vereiste stroomvoorziening, detectiebereik, aanbevolen montagehoogte en installatierichting en worden geregeld automatisch bijgewerkt.

Bij elk product vindt u nadere informatie zoals een 3D-model, de bijbehorende gebruiksaanwijzing en een link naar de productpagina op onze website. De gegevens zijn beschikbaar in  verschillende formaten, zoals Revit, Archicad of andere software.

U kunt de BIM Application Suite hier vinden: https://bim.beg-luxomat.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details