NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De combinatie van inregel- en bedieningsgemak in de praktijk

De combinatie van inregel- en bedieningsgemak in de praktijk

Comfort nastreven voor zowel de installateur als de gebruiker zit in het DNA van Ventilair Group. Dat geldt dus ook voor de Vent-Axia Econiq, de jongste telg – en paradepaardje – in ons gamma oplossingen voor D-systemen met warmterugwinning. Maar als we spreken over een alles-in-één-unit met aandacht voor installatie- en gebruiksgemak, wat betekent dit dan concreet? Een overzicht van de argumenten.

Plaatsingsmogelijkheden

Voor we overstappen naar de inregeling en bediening, er nog even aan herinneren dat de installatie van de Vent-Axia unit uitblinkt in mogelijkheden: dankzij de boven- en zijaansluitingen en de digitale omkeerbaarheid van aan- en afvoer is de unit in heel veel omstandigheden compact te installeren.

Inregelen via display of app

Is het inregelen van de unit een ‘karwei’ voor de installateur? Dat hoeft alleszins niet het geval te zijn. Behalve het doorlopen van de instellingen via het onboard display, helpt de installatiewizard van de Vent-Axia Econiq je doorheen het logische stappenplan. Via de display op de unit zelf doorloop je met tiptoetsen enkel de meest cruciale parameters voor inbedrijfsstelling en bevestig je telkens.

Bekijk hoe eenvoudig je met de display de unit inregelt.

Aangezien de Vent-Axia Econiq via Wifi geconnecteerd is, bereik je een nog grotere eenvoud met de Vent-Axia app voor smartphone. Je installeert eerst de app en scant daarna Bluetooth® naar unit met je gsm. Daarna verbind je de unit met je telefoon via Direct Wifi. Vervolgens kan je je gekoppelde unit volledig inregelen door middel van een installatiewizard of parameters opnieuw aanpassen. Om finaal de unit te verbinden met de telefoon van de bewonders op het huisnetwerk.

Bekijk in 2’03” hoe je de unit met de app inregelt

Sensoren koppelen

De Vent-Axia Econiq is uitgerust met sensoren in de aanzuig en afvoer en is daarnaast nog uitbreidbaar met tot 32 extra sensoren, die CO2, aanwezigheid en vocht detecteren en de unit sturen op basis van de gemeten waarden. Je kan deze sensoren draadloos of bekabeld toevoegen. Met behulp van de smartphone app kan je de sensoren en bedieningspanelen (ont)koppelen.

Hoe je sensoren en bedieningspanelen koppelt, zie je hier

Bediening met standenschakelaar of app

De ventilatie bedienen kan je met een standenschakelaar of via de mobiele app. Het controlepaneel en display zijn meer straight forward, terwijl de app meer diengaande informatie geeft en in app-bestellingen toelaat.
Zo kan je via de app bijvoorbeeld (gepersonaliseerde) weekschema’s toevoegen, informatie over de luchtkwaliteit en prestaties oproepen. Het grote voordeel van een app is natuurlijk ook dat je vanop afstand kan bedienen en je niet aan de unit – die in veel gevallen op zolder of in een technische ruimte staat – zelf hoeft te zijn.

Wat de voordelen van de verschillende bedieningsmogelijkheden zijn, lees je in deze blog.

Conclusie: als installateur heb je de keuze hoe je je de Vent-Axia Econiq inregelt. En welke keuze je ook maakt, gebruiksgemak is de rode draad.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details