Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

De Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren

Naamloos-5

22 augustus 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren en vormen hierdoor de enige federatie die de verschillende actoren in de sector verenigt en die representatief is voor het volledige Ecosysteem van de multifunctionele installaties.

Onder de naam Techlink, maar met een nieuwe baseline “Linking Techniques”, omvat de federatie nu ongeveer 3 150 bedrijven waaronder fabrikanten, invoerders, groothandels, installateurs en bedrijven actief in technisch onderhoud & energie- en afvalbeheer.

De F.E.E. (Federatie van Elektriciteit en Electronica) en Techlink (Federatie van technische installatiebedrijven) hebben vandaag aangekondigd dat ze zijn gefusioneerd onder de noemer Techlink “Linking Techniques”. Dit “huwelijk” tussen de twee entiteiten leidt tot één sterke federatie van alle mogelijke bedrijven uit de multifunctionele installatiesector en maakt dat Techlink een sleutelrol zal spelen in het debat over de energietransitie in België.

Alleen gaan we sneller. Maar samen gaan we verder.

De toenadering tussen de twee federaties is al eind 2019 begonnen door besprekingen tussen Karl Neyrinck, de toenmalige voorzitter van Techlink en Alexander Dewulf, de toenmalige voorzitter van de F.E.E. De eerste stap in de toenadering was de ontwikkeling van een gezamenlijk visiedocument voor de serctor, genoemd “LINK2030”, dat in 2021 voorgesteld werd. Een visie op de toekomst van het ecosysteem van multifunctionele installaties”. In deze studie worden de technologische en maatschappelijke trends die voortvloeien uit de Green Deal beschreven en worden de krijtlijnen voor de sector uiteengezet om zich zo goed mogelijk aan te passen aan de komende marktopportuniteiten. Het doel is hen te informeren over de diverse technologische, regelgevings- en managementuitdagingen waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd en hen zo te helpen om hun eigen beleid hierop af te stemmen.

Gaandeweg werden de veelal gelijklopende visies van de F.E.E. en Techlink verfijnd, en werd besloten één federatie te creëren met echt sectorleiderschap, waardecreatie en een duidelijk onderscheidend vermogen.

Vandaag is de fusie een feit, waardoor Techlink zich positioneert als de enige referentie voor het hele Ecosysteem van de multifunctionele installaties. Onze plaats is op het podium als ‘DE’ stem van de installatiesector en in deze positie wil Techlink een leider zijn in duurzaamheid en energietransitie.

Management

Alexander Dewulf zal het voorzitterschap van het Bestuursorgaan van Techlink opnemen, gesteund door Dirk Peytier als ondervoorzitter. Eric Piers wordt Gedelegeerd Bestuurder/CEO terwijl Kris Van Dingenen de rol van Algemeen Directeur blijft opnemen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details