NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De gulden middenweg: ­vernieuwd luchtverdeelsysteem biedt alle ­voordelen van 63 en 75 in één slang
Om futureproof te zijn moet er gedacht worden denken aan de evolutie naar lagere luchtsnelheden, prijsdruk, behalen van debieten, maar tegelijkertijd aan het behoud van flexibiliteit en installatiegemak.

De gulden middenweg: ­vernieuwd luchtverdeelsysteem biedt alle ­voordelen van 63 en 75 in één slang

Onder de slogan ‘The future is 69’ geeft de ventilatiespecialist het flexibel systeem een nieuwe diameter en nog meer voordelen.

Uniflexplus+69 staat voor hetzelfde klik-en-klaar principe, met weinig componenten en een beperkte opbouwhoogte, en een hele reeks aan bijkomende voordelen

Het is allemaal begonnen in 2008. Bij de moderne woningbouw is er steeds meer sprake van plaatsgebrek en klassieke luchtkanalen zijn hier niet op afgestemd. Daarom ging Ventilair Group op zoek naar een oplossing, een compacte en eenvoudige manier om lucht te verdelen. Naast plaatsgebrek is het installeren van metalen luchtkanalen erg arbeidsintensief, wat in combinatie met een schaarste aan arbeidskrachten niet rendabel is. Op die manier werd Uniflexplus+ geboren. Ventilair Group ontwikkelde een UNIverseel FLEXibel luchtverdeelsysteem met tal van PLUSpunten. Wat maakt dit systeem nu zo anders? Je geniet van compactheid, flexibiliteit, installatiegemak en –snelheid, luchtdichtheid, akoestisch comfort en economische voordelen.

Klik-en-klaar

Van de 4 geïntroduceerde diameters werd diameter 63 de topper, omdat deze klein genoeg is om te passen in onder andere tralieliggers van breedvloerplaten, maar ook om weg te werken in bijvoorbeeld valse plafonds én om te kunnen kruisen met andere leidingen van bijvoorbeeld verwarming of sanitair. De belangrijkste troeven van dit ‘klik-en-klaar’ systeem zijn:

Uniflexplus+69 heeft een luchtsnelheid van 2.5m/s en dus minder druk, geluid, verbruik en een garantie op behalen van debieten.

Uniek kliksysteem;Minimum aantal componenten;Tijdswinst: de installatie neemt 50% minder tijd in beslag;Flexibel om onvoorziene omstandigheden het hoofd te bieden;Rond en afgeronde vormen;Compact genoeg om vloeren zo laag mogelijk te houden;Diameter 63mm past door kleinere tralieliggers van breedvloerplaten;Gefocust op de norm van 3ms voor horizontale leidingen: rekenen in veelvouden van 25m³h per leiding. Deze luchtvolumes komen overeen met de vereisten voor vochtige ruimtes;Er werd enkel gekozen voor goede kwaliteit kunststof, antistatisch en antibacterieel: minder stof, en minder risico op bacteriegroei in de leidingen;Verschillende diameters 50/63/75/90 mm geven de ontwerper flexibiliteit in berekening;Stevig genoeg om niet te breken op de werf en om te verwerken in de dekvloer;Sterk om te verwerken in beton, hier­door geschikt voor projectbouw. Metalen instort­kokers zijn hier minder praktisch;Luchtdichtheid klasse D.

Klaar voor de toekomst

Als ontwerper van dit uitzonderlijke systeem houdt Ventilair Group altijd een oog op de toekomst. Om futureproof te zijn moet er gedacht worden denken aan de evolutie naar lagere luchtsnelheden, prijsdruk, behalen van debieten, maar tegelijkertijd aan het behoud van flexibiliteit en installatiegemak. 63 blijkt soms net te klein, 75 is naar installatie toe dan weer te groot. De ingenieurs en product managers van Ventilair Group gingen hiermee aan de slag en zochten naar de perfecte oplossing, het perfecte huwelijk: Uniflexplus+ 69 is het eindresultaat van die denkoefening. Met Uniflexplus+69 kiest Ventilair Group voor de gulden middenweg, met een flexibel kanaal dat de voordelen van 63 en 75 combineert. Uniflexplus+69 staat voor hetzelfde ­
klik-en-klaar principe, met weinig componenten en een beperkte opbouwhoogte, en een hele reeks aan bijkomende voordelen:

Ventilair Group ontwikkelde in 2008 een UNIverseel FLEXibel luchtverdeelsysteem met tal van PLUSpunten.

Luchtsnelheid van 2.5m/s en dus minder druk, geluid, verbruik en een garantie op behalen van debieten;Eenvoud: je blijft rekenen in veelvouden van 25 m³h;Er is voldoende marge voor inregeling en het behalen van jouw debiet, het plaatsen van een extra slang en/of ventiel is niet meer nodig;Nieuw afkortmes, speciaal voor 69 slangen;Meteraanduiding op de slang, je hoeft niet te meten;Klikbare beugel: 1 artikel, af te breken voor 1, 2 of 3 slangen;Een nieuwe prestatie eigenschap die toont hoeveel spanning op een kanaal kan komen te staan om de luchtdichtheid te garanderen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details