NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De jongste generatie van dompelpompen voor afvalwater
De AmaDrainer 3 is verkrijgbaar in vier maten.

De jongste generatie van dompelpompen voor afvalwater

Ruimtebesparend door de kleinst mogelijke afmetingen

KSB werd in 1871 in Frankenthal (Duitsland) opgericht en is al meer dan 100 jaar een van de toonaangevende fabrikanten van pompen en industriële afsluiters. Met meer dan 15.500 medewerkers wereldwijd en eigen verkoop- en servicevestigingen en productielocaties ontwikkelt en produceert KSB maatwerk-pompen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Het productaanbod van de ervaren pompenfabrikant wordt toegepast in de gebouwentechniek, industrie, watertransport en afvalwaterzuivering, en ook bij technische processen in energiecentrales.

De industriële pompen en industriële af­sluiters van KSB zijn geschikt voor de meest uiteen­lopende toepassingen en worden als uiterst energie-efficiënt gezien. De producten zijn voor­zien van innovatieve techno­logie en wor­den al jaren met succes toegepast in installaties – waar­onder de water­norm­pomp Etanorm. Met meer dan 1,5 miljoen verkochte aggre­gaten is Etanorm een van de meest succes­volle waternormpompen ter wereld. Logisch, deze pompen zijn geschikt voor zware en lange toepassingen én voor elke beschikbare vorm van aandrijving – ook zijdelingse. Ze zijn bovendien heel onderhoudsvriendelijk.

Recent bracht KSB de jongste generatie van haar beproefde dompelpompen voor afvalwater op de markt: de ‘AmaDrainer 3’-serie.

Nieuwe generatie, in vier groottes

De AmaDrainer 3 is verkrijgbaar in vier maten en is het antwoord van de fabrikant op ver­zoeken van klanten om een ontwerp dat compacter en gemakkelijker te hanteren is. Het compacte ont­werp, de geïntegreerde vlotter­schakelaar en een dia­meter van maxi­maal 155 mm maken de AmaDrainer 3 geschikt voor smalle ruimtes zoals bijvoor­beeld licht­putten. De maxi­male opvoer­hoogte is 11,3 meter. De dompel­motor­pompen zijn zeer robuust en bieden een hoge bedrijfs­zekerheid. Alle bouw­groottes zijn ont­worpen voor constante werking bij een vloeistof­temperatuur tot 70 °C en kortstondig zelfs tot 90 °C.

Ook geschikt bij lage waterstand

De geïntegreerde aanzuiging voor lage waterstand is iets helemaal nieuw bij deze dompelpomp. Door het verwijderen van de zuigkorf kunnen de twee kleinere pompgroottes een restwaterniveau tot 2 mm bereiken. De grotere pompgroottes worden gekenmerkt door vrije doorlaten tot 35 mm, zodat ze ook grove stoffen in het afvalwater kunnen transporteren. Voor agressief afvalwater en andere behandelde vloeistoffen is een speciale variant beschikbaar, en dat voor alle bouwgroottes. 

Veelzijdig inzetbaar

De pompsets zijn voorzien van een pomphuis in hoogwaardig kunststof. Ze wegen weinig en zijn zeer corrosiebestendig. Een mantel-gekoelde motor zorgt ervoor dat de pomp actief blijft, ook als de motor niet ondergedompeld is. Bovendien beschikt de AmaDrainer 3 over een geïntegreerde motorbeveiliging. De dompelpompen zijn standaard voorzien van een voedings­kabel – 10 meter lang! – en zijn daardoor veelzijdig inzetbaar. Ze kunnen worden gebruikt om schachten/kelderruimtes leeg te pompen en om water aan reservoirs en rivieren te onttrekken. Ook kunnen ze dienen als noodafvoer en om buitentrappenhuizen in kelders en ondergrondse gangen leeg te pompen. De pompsets worden geleverd met kant-en-klaar aansluitbaar systeem, zodat een snelle installatie en inbedrijfstelling mogelijk zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details