NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De laagste inbouwdiepte die er te krijgen is en een praktisch alles-in-één-pakket voor eenvoudige inbouw

De laagste inbouwdiepte die er te krijgen is en een praktisch alles-in-één-pakket voor eenvoudige inbouw

De naam zegt het al: met de Linearis Infinity breidt afwateringsspecialist KESSEL zijn productportfolio uit met een veelzijdig aanpasbare douchegoot. De douchegoot biedt oneindig veel mogelijkheden om een unieke en drempelvrije badkamer te ontwerpen, zowel in woonhuizen als bedrijfsomgevingen. 

Met de onzichtbare verbindingsstukken en de praktische schuifverbindingen kunnen meerdere goten in een rechte lijn of in hoeken van 30, 45 en 90° aan elkaar worden gezet.

De Linearis Infinity is beschikbaar in veel verschillende kleuren en lengtes en kan hoe u maar wilt worden verlengd, zelfs om een hoek. Bovendien is het voor het eerst in een douchegoot gebruikte RVS 316 bijzonder hoogwaardig, corrosiebestendig en duurzaam bestand tegen afvalwater in badkamers. 

Dankzij de beperkte inbouwdiepte van maar 60 mm is de Linearis Infinity 60 bovendien de laagste douchegoot op de markt, terwijl hij ook overtuigt dankzij de hoge afvoercapaciteit van maximaal 0,5 l/s bij 20 mm opstuwing. De variant met inbouwdiepte van 90 mm heeft zelfs een afvoercapaciteit van maximaal 0,8 l/s bij 20 mm opstuwing. 

KESSEL heeft voor dit product een praktisch alles-in-één-pakket ontworpen. Omdat het pakket zowel de douchegoot als alle nodige toebehoren bevat, kunnen installateurs en tegelzetters de douchegoot eenvoudig inbouwen. 

Alles-in-één-pakket: alles voor eenvoudige montage

Wat flexibele inbouwmogelijkheden betreft, heeft de nieuwe Linearis Infinitiy van KESSEL nergens van te duchten. Hij is namelijk verkrijgbaar in zeven lengtes van 800 tot 1600 mm en kan oneindig worden verlengd. Het opzetstuk kan flexibel in twee richtingen worden verschoven om hem optimaal op het tegelprofiel uit te lijnen. Met de onzichtbare verbindingsstukken en de praktische schuifverbindingen kunnen meerdere goten in een rechte lijn of in hoeken van 30, 45 en 90° aan elkaar worden gezet. Tegelijkertijd kan de goot ook heel eenvoudig aan beide kanten traploos worden ingekort. 

De standaard geluids- en contactdemping van de douchegoot beperkt gebruiksgeluid en kan heel eenvoudig in alle ondergronden worden ­gemonteerd. Ook compenseert de demping zettings­bewegingen van de vloer, zodat er ook na lange tijd geen scheurvorming optreedt. 

De voorgemonteerde klikflens met dichtingsmanchet voldoet aan de hoogste eisen van waterinwerkingsklasse W3-I conform DIN 18534. Het stankslot ­Megastop met watervoorziening voorkomt onaangename luchtjes. Het af­dichtingsoppervlak kan met de opening voor doorsijpelend water in het lichte basiselement van kunststof (PP) duurzaam worden ontwaterd. Dankzij de positie van het stankslot boven het afdichtingsoppervlak worden over­stromingen bij opstoppingen voorkomen. De uitneembare inlegger in de afvoerafdekking maakt reiniging en onderhoud veel eenvoudiger.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details