NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De levensduur van verwarmingsinstallaties verlengen met de juiste producten
Toen ze toevallig de producten van Fernox leerden kennen tijdens een demonstratie, waren Marc en Gil meteen verkocht.

De levensduur van verwarmingsinstallaties verlengen met de juiste producten

Daar is ook het Brusselse bedrijf Plomberie Van Campenhoudt rotsvast van overtuigd. Vader Marc en zoon Gil Van Campenhoudt zweren trouw bij filters en reinigingsproducten van Fernox. 

Plomberie Van Campenhoudt is een op-en-top familiebedrijf: Gil Van Campenhoudt trad op zijn 18de in dienst van het bedrijf dat zijn vader Marc zelf heeft opgericht. Ook vandaag de dag werken ze nauw samen, met een specialisatie in sanitair en verwarming. Plomberie Van Campenhoudt renoveert badkamers en plaatst nieuwe verwarmingsketel, vooral in het Brusselse. 

Plomberie Van Campenhoudt renoveert badkamers en plaatst nieuwe verwarmingsketel, vooral in het Brusselse.

Verouderde Brusselse installaties

“Een uitdagende plek om te werken, want heel wat verwarmingsinstallaties in Brussel zijn in slechte staat”, zegt Gil. “Vaak zijn het installaties van 60 à 70 jaar oud, met oude, stalen buizen, die soms overgedimensioneerd zijn. In al die jaren is hetzelfde water in het circuit blijven ­circuleren, dat elke dag een beetje meer vuil van de buizen meeneemt. Dat zorgt voor slib, dat op de bodem blijft liggen en verstoppingsrisico’s met zich meebrengt.” 

Onder meer daarom besteden Gil en Marc heel wat aandacht aan een goede waterkwaliteit. Toen ze toevallig de producten van Fernox leerden kennen tijdens een demonstratie, waren vader en zoon meteen verkocht. “Tijdens de demonstratie toonde de Fernox-vertegenwoordiger aan hoe snel en grondig de magneet van Fernox het vuil uit het water verwijdert”, vertelt Gil. “Ook het plaatsen en toevoegen van het product leek heel gemakkelijk. Dat is ook gebleven toen we het Fernox-systeem zelf toepasten. Er komt voor ons als installatie­bedrijf niet veel moeite of complexiteit bij kijken.”

Plomberie Van Campenhoudt maakt hoofdzakelijk gebruik van de TF1 Filter van Fernox, samen met de Protector F1. “Het Fernox-gamma is uitstekend geschikt om onze installaties te beschermen. Voor ons is dit essentieel, want we willen de levensduur van onze geplaatste installaties zo hoog mogelijk houden”, zegt Gil Van Campenhoudt. “Recent zijn we ook beginnen werken met Protector+ Fluid Fluid, waar meteen ook een cleaner inzit. De installatie moet immers eerst proper zijn vooraleer je er een Protector aan toevoegt. De Protector + Filter Fluid vergemakkelijkt ons werk aanzienlijk.”

‘Niet alleen verlengen de Fernox-producten de levensduur van de ketels, ze zorgen ook voor een besparing voor onze klanten.’

Uitstekende service

En ook niet onbelangrijk: ook over de geleverde service van Fernox zijn vader en zoon Van ­Campenhoudt bijzonder tevreden. “We kunnen dag en nacht terecht bij onze contactpersoon bij Fernox, Didier Van Geertsom. Hij heeft ons reeds met honderden vragen verder geholpen. Eén keer, tijdens de tweede coronalockdown, hadden we een probleem met een TF1 Delta filter, waar we niet tijdig aan konden geraken. Didier is toen speciaal voor ons naar Arendonk gereden om het juiste ­materiaal te halen. Zo zou elke vertegenwoordiger moeten zijn”, zegt Gil. “Bovendien is alles bij Fernox bijzonder duidelijk: ik weet wat het resultaat zal zijn, nog voor ik het product toepas.”

Vandaag de dag zouden Gil en Marc niet meer zonder Fernox-producten kunnen. Want een goede waterkwaliteit is essentieel in hun branche, vertelt Gil. “Niet alleen verlengen de producten de levensduur van de ketels, ze zorgen ook voor een besparing voor onze klanten. Zonder waterbehandeling zal hij immers meer verbruiken om een liter water op 60 °C te verwarmen. De warmteafgifte ligt hoger bij een goede waterkwaliteit, en de gebruiker kan de thermostaat een tikje lager zetten zonder aan warmte te moeten inboeten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details