NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De nieuwe FläktGroup-luchtreiniger

De nieuwe FläktGroup-luchtreiniger

FläktGroup, marktleider in Europa op het vlak van binnenklimaatoplossingen presenteert met trots haar nieuwe mobiele luchtreiniger “AP BIO” met een unieke en revolutionaire AirFendTM-filtertechnologie (gecertificeerd volgens EN 14476) die in de lucht zwevende bacteriën en virussen, met name Sars-CoV-2 maar ook virusfamilies zoals H1N1 (Influenza A), Rhinovirus, Coronavirus (SARS), Norovirus tot 99,99985% tegenhoudt en elimineert. 

Deze innovatieve en eenvoudig te gebruiken mobiele luchtreiniger werd getest in een Frans ziekenhuis bij een patiënt met Sars-CoV-2 op een intensive-care afdeling. Uit de testresultaten is gebleken dat deze luchtreiniger het aantal gevaarlijke bacteriën en virussen niet alleen verlaagt, maar ook elimineert en bijgevolg ook het personeel dat instaat voor de verzorging van de patiënt beschermt. 

Ter bescherming van iedereen 

“In deze bijzondere tijden van pandemie, waarin sociale afstand de regel is, zitten mensen vaak samen in gemeenschappelijke ruimten zoals ziekenhuizen, tandartspraktijken, kantoren of scholen, waar de binnenlucht wordt gedeeld door verschillende aanwezigen. Een goede ventilatie is noodzakelijk om de binnenlucht te verdunnen en te verversen, maar de “reiniging van de lucht” en deze vrijmaken van ziekteverwekkers is tegenwoordig de beste manier om het risico van overdracht van virussen en bacteriën via de lucht in bijna alle gesloten omgevingen te beperken. 

Beschermt een luchtreiniger tegen bacteriën en gevaarlijke virussen ? Als de luchtreiniger is uitgerust met een HEPA-filter klasse H14 dan is het antwoord ja, want de deeltjes van het Sars-CoV-2-virus zijn gemiddeld 0.125 micron groot en absoluutfilters van het type HEPA H14 kunnen deze deeltjes tot 99.95% wegfilteren. Maar deze filter elimineert geen gevaarlijke virussen en bacteriën waardoor deze zich alsnog in de ruimte kunnen verspreiden. Dat is nu net waartoe de nieuwe AP BIO luchtreiniger met zijn unieke nieuwe tweefasige AirFendTM-filtertechnologie, gecertificeerd volgens EN 14476 wel in staat is. Hiermee wordt de lucht tot 99,99985% gezuiverd en gedecontamineerd op een milieuvriendelijke, veilige en energiebesparende manier. 

op de markt maakt de “AP BIO” gebruik van de nieuwe en unieke filtertechnologie AirFendTM, samengesteld uit een natuurlijk mengsel van 100% plantaardige elementen die geactiveerd worden via een elektro-biologisch proces dat volledig veilig is voor de mens. Zijn efficiëntie om virussen te doden is getest volgens de norm EN 14476 die van toepassing is op chemische antiseptica en ontsmettingsmiddelen – Kwantitatieve suspensieproef voor de bepaling van de virucidale werking van instrumenten die in de geneeskunde worden gebruikt. 

Dankzij deze filtertechnologie heeft de “AP BIO” luchtreiniger geen andere conventionele sterilisatiemethodes nodig (pasteurisatie, wassen, borstelen, vervuilende chemicaliën, azijnzuur, soda, waterstofperoxide, chloordioxide, aldehyden, ozon, UV etc.) die potentieel gevaarlijk zijn voor de mens. 

Elk toestel is uitgerust met twee filtertrappen: een ePM1 50% (F7) filter en een absoluutfilter HEPA H14, geïmpregneerd met AirFendTM technologie. Deze filter houdt in de lucht zwevende bacteriën en virussen vast en verwijdert deze tot 99,99985% uit de binnenlucht zoals Sars-CoV-2, maar ook families van virussen zoals H1N1 (Influenza A), Rhinovirus, Coronavirus (SARS) en Norovirus. 

Unieke opbouw van deze unit met een luchtstroom die zorgt voor bescherming in alle veiligheid 

De luchttoevoer naar de AP BIO luchtreiniger bevindt zich aan de boven- en zijkant, op dezelfde hoogte als mensen die naast een bed staan of op een bed zitten of liggen, waardoor gevaarlijke deeltjes zo dicht mogelijk bij de bron kunnen opgevangen worden door de luchtreiniger en de gezuiverde lucht veilig via de vloer kan verspreid worden. 

De meeste luchtreinigers op de markt gebruiken een tegengestelde luchtstroomrichting, wat kan leiden tot een verdere verspreiding van virussen in de ruimte. Dit is ook wat de AP BIO zo bijzonder maakt. 

Veilig gebruik van filters 

Het opvangen van schadelijke bacteriën en virussen met een H14 HEPA absoluutfilter is noodzakelijk en deze technologie wordt gebruikt door veel fabrikanten. Dankzij de unieke filtertechnologie AirFendTM die EN 14476 gecertificeerd is, worden bacteriën en virussen opgevangen en volledig geëlimineerd. 

Dit garandeert een filterwissel zonder enig risico voor het onderhoudspersoneel. In tegenstelling tot luchtreinigers zonder ontsmettingstechnologie, elimineert de AP BIO elk risico op verspreiding van van gevaarlijke deeltjes die in het filter gevangen zitten. 

Aandachtspunten van de unieke luchtreiniger AP BIO 

  • AP BIO is de enige biodecontaminerende luchtreiniger op de markt, voorzien van een filter van het type ePM1 (F7) en een HEPA H14 filter uitgerust met AirFendTM-technologie die bacteriën en virussen tegenhoudt en ook vernietigt (incl. het Sars-CoV-2-virus, of meer bekend als COVID19) 
  • AirFendTM is ook efficiënt in gebruik tegen alle andere soorten virussen zoals H1N1, norovirus, adenovirus en rotavirus 
  • De unit werd getest in een onafhankelijk laboratorium en in een ziekenhuis en is gecertificeerd volgens de Europese norm EN 14476 
  • AP BIO zuivert de lucht van stof, geuren, chemische dampen en allergenen die zich in de omgevingslucht bevinden met behulp van 2 filtertrappen nl. een ePM1 (F7) filter en een HEPA H14-filter 
  • Actieve behandeling van de lucht, in tegenstelling tot andere passieve behandelingen 
  • Verkrijgbaar in 4 bouwgroottes voor luchtdebieten van 400 tot 2400 m³/h 
  • Mobiele unit die makkelijk kan verplaatst worden van de ene naar de andere ruimte 
  • AP BIO is snel en eenvoudig te installeren 
  • Toegang tot de filters is mogelijk zonder gereedschap. Vervanging van de filters kan in alle veiligheid gebeuren aangezien alle virussen en bacteriën gedood zijn 

Continue innovaties bij FläktGroup 

AP BIO is een nieuw voorbeeld van een eeuw innovaties in luchttechnologie – als aanvulling op het breedste en meest uitgebreide aanbod van ventilatie- en luchtbehandelingsproducten op de markt. Om perfect te voldoen aan de eisen op het gebied van binnenluchtkwaliteit, biedt de FläktGroup de hoogste kwaliteitsnormen voor een uitstekend binnenluchtcomfort, optimale systeemrendementen en maximale veiligheid voor bewoners en eigenaars. 

FläktGroup is ontstaan uit de succesvolle fusie van DencoHappel en Fläkt Woods in 2016, als de nieuwe marktleider in energie-efficiënte oplossingen voor binnenluchttechnologie en kritische toepassingen. Wij delen een mensgerichte visie en bieden onze klanten de hoogste kwaliteitsnormen voor meer comfort en welzijn. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details