NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De nieuwe generatie rookgasafvoersystemen
Burgerhout (onderdeel van de M&G Group) is fabrikant van rookgasafvoersystemen en steekt veel tijd, geld en energie in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen.

De nieuwe generatie rookgasafvoersystemen

De technologische ontwikkelingen gaan snel, de ene innovatie is nog niet op de markt of de volgende dient zich al weer aan. Ook op het gebied van de rookgasafvoersystemen vinden nieuwe systemen hun weg naar de markt. En, als we het hebben over rookgas, dan komen ook begrippen als veiligheid en installatiegemak meteen ter sprake. Burgerhout (onderdeel van de M&G Group) is fabrikant van rookgasafvoersystemen en steekt veel tijd, geld en energie in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Burgerhout heeft EasySafe geïntroduceerd; een revolutionair systeem waarbij het draait om veiligheid en (installatie)gemak.

Henk Bruining, Regulation en Innovation Manager bij Burgerhout, licht toe: “Met dit nieuwe systeem zet Burgerhout een volgende stap. De ontwikkeling van het systeem komt voort uit vragen in de markt en de noodzaak om naar manieren te zoeken waarbij de risico’s gemini­maliseerd worden. De ontwikkeling van EasySafe heeft een tijd geduurd, maar nu hebben we wel iets bijzonders.” Vincent Claussen, voormalig Product Manager, valt zijn collega bij: “EasySafe is de nieuwe generatie rookgasafvoer­systemen. Veilig, gemakkelijk, betrouw­baar en duurzaam: een systeem dat alles in zich heeft en waarmee we nog jaren vooruit kunnen.”

De unieke trekvaste verbinding (meer dan 450 N) vergroot de veiligheid van het systeem gedurende de levensduur maximaal.

EasySafe

Wat is EasySafe? EasySafe is een volledig kunststof concentrisch 60/100 push-fit rookgas­afvoersysteem. We zetten de kenmerken even op een rij. Veiligheid: installatiegemak samen met de trekvaste verbinding zorgt voor een hoog niveau van veiligheid. Trekvastheid: de unieke trekvaste verbinding (meer dan 450 N) vergroot de veiligheid van het systeem gedurende de levensduur maximaal. Montagegemak: het EasySafe systeem is in één keer in te korten. Tijdrovende handelingen zoals demonteren en vervolgens opnieuw monteren zijn niet meer nodig. Beugelen: de nieuwe EasySafe beugel is een nieuwe dimensie in het zijwaarts fixerend beugelen. Besparing: het systeem is kostenbesparend dankzij de innovatieve constructie, het gemakkelijk op maat maken, het slimme beugelen en de trekvastheid. Samengevat is EasySafe is een van de meest veilige systemen op de markt. Klaar voor de toekomst.

Gas

De toekomst van gas staat al enige tijd ter discussie. Hoe verhouden zo’n actuele thema’s zich tot de ontwikkeling van dergelijke systemen? Vincent Claussen is daar helder over. “Uiteraard wordt er op alle fronten gewerkt aan het verminderen van het gasverbruik en dat is ook prima, maar bij de enorme focus die er ligt op all-electric kun je op zijn minst wat nuancerende opmerkingen plaatsen. Je kunt het wel willen, maar het moet ook praktisch haalbaar zijn. En zo zal het, zeker als we kijken naar de industrie maar ook naar de woningbouw nog vele jaren, zo niet enkele decennia duren voor we op nul zitten. Dat betekent dat de noodzaak om nieuwe systemen te blijven ontwikkelen er nog zeker is en blijft. Omschakelen is goed maar het dient wel goed overwogen te worden, al was het maar vanwege de terechte aandacht voor veilige installaties en systemen.” Henk Bruining: “Ook de laatste cv-ketel inclusief rookgasafvoersysteem moet veilig zijn. Al zal het nog lang duren voordat die laatste ketel wordt geïnstalleerd.   

EasySafe is een stap voorwaarts, en het eindpunt van de technologische ontwikkelingen is nog niet bereikt.”

EasySafe is een volledig kunststof concentrisch 60/100 push-fit rookgasafvoersysteem.

Installateur

We hadden het al even over de kenmerken (lees: voordelen) van dit rookgassysteem. De veiligheid en het installatiegemak biedt de installateur veel kansen. Hij bespaart veel tijd dankzij een snelle opbouw en het snelle beugelen. Een belangrijke voorwaarde is wel dat installateurs ook bijgeschoold worden, zodat ze niet alleen technisch weten hoe het moet maar ook hun klant kunnen vertellen waarom dit een goed systeem is. Vincent Claussen: “Het gaat om het ontzorgen van de installateur: op welke manier kan hij met kennis van zaken hoogwaardige kwaliteit leveren. Wij ondersteunen hen daarbij.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details