NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De nieuwe opvoerinstallatie Aqualift L: betrouwbaarheid in elke situatie
Met de duurzame opvoerinstallatie Aqualift L breidt afwateringsspecialist KESSEL zijn assortiment pompen voor een- en meergezinswoningen en kleine bedrijven uit.

De nieuwe opvoerinstallatie Aqualift L: betrouwbaarheid in elke situatie

KESSEL breidt zijn portfolio uit met een flexibele, voor fecaliën geschikte opvoerinstallatie voor gebouwafwatering

KESSEL breidt zijn pompassortiment uit met de nieuwe opvoerinstallatie Aqualift L, die niet alleen geschikt is als volwaardige afwateringsoplossing voor één- en meergezinswoningen, maar ook in kleine bedrijven kan worden toegepast. De opvoerinstallatie voor fecaliënhoudend en fecaliënvrij afvalwater is heel flexibel ontworpen, waardoor ze voor zowel nieuwbouw als renovaties geschikt is. De pomp met open waaier draait licht en is bij een reservoirvolume van 50 tot en met 120 liter verkrijgbaar als mono- of als duo-installatie met een bedrijfsspanning van 230 of 400 volt, en dat allemaal in betrouwbare KESSEL-kwaliteit, Made in Germany.

De lichte en flexibel te installeren opvoerinstallatie Aqualift L Mono in een eengezinswoning, geïnstalleerd in een pompschacht.

“De Aqualift L is een klassieke, voor fecaliën geschikte opvoerinstallatie voor gebouwafwatering die ons assortiment met in totaal vier varianten en haar gebruiksvriendelijkheid en flexibele toepassingsmogelijkheden optimaal aanvult, vooral met het oog op de eisen van de internationale markt. Dankzij met name het lage gewicht, de universele aansluitmogelijkheden en de eenvoudige besturing via de vooraf ingestelde besturingskast is de Aqualift L een gebruiksvriendelijke stekkerklare installatie met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding”, legt Jan Martin, Productmanager pomptechniek van KESSEL, uit.

De Aqualift L Duo in vrije opstelling in een meergezinswoning, beschikbaar met een bedrijfsspanning van 230 of 400 volt.

Robuust en betrouwbaar

De opvoerinstallatie Aqualift L, gemaakt van duurzaam bestendig kunststof (PE) is niet alleen bestand tegen vuil en verschillende soorten afvalwater. De praktische besturingskast met continue bewaking van het waterpeil en de robuuste gescharnierde vlotterschakelaar met geïntegreerd inschakelpunt garanderen dat de pomp veilig en betrouwbaar werkt.

De 400V-installaties zijn standaard uitgerust met NFC, zodat parameters zoals de inschakelvertraging, nalooptijd en foutmeldingen makkelijk via de app kunnen worden uitgelezen en beheerd. Door de speciale vorm van de reservoirbodem worden vaste stoffen en afvalwater rechtstreeks naar de pomp geleid voor een ideale lediging. Het verzamelreservoir beschikt over een afgesloten pompruimte met geschroefde reinigingsopening, en de

vooraf ingestelde, gescharnierde vlotterschakelaar kan zonder gereedschap voor onderhoud worden verwijderd.

Meer informatie over de opvoerinstallatie Aqualift L van KESSEL kunt u vinden op www.kessel.com/aqualift-l.

De compacte Aqualift L is verkrijgbaar als mono- en als duo-installatie (afbeelding rechts) en is met vier horizontale en verticale toevoeraansluitingen van DN 100 en zijn flexibiliteit zowel voor nieuwbouw als voor renovaties geschikt.  

Over KESSEL

Als internationaal toonaangevende aanbieder van hoogwaardige afwateringsoplossingen zorgt KESSEL overal waar water stroomt voor zekerheid. Sinds 1963 worden mensen en hun omgeving duurzaam beschermd door KESSEL-producten die gebouwen afwateren, afvalwater behandelen en schade door terugstuw voorkomen. Dankzij de hoofdproductielocatie en het hoofdkantoor in Lenting in Beieren en de andere locaties in Europa en Azië combineert KESSEL de uitstekende kwaliteit van “Made in Germany” met een wereldwijde aanwezigheid in de buurt van onze klanten. Het bedrijf past een duurzame strategie toe met een focus op de centrale thema’s klimaatneutraliteit, verantwoordelijk ondernemen, milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details