NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De nieuwste trends in de badkamer
De kunst van het baden wordt in 2022 geïnspireerd door de natuur. Zo versterken we onze kostbare band.

De nieuwste trends in de badkamer

Een nieuw jaar betekent ook: nieuwe innovaties in de badkamer. Facq is uitstekend geplaatst om in te schatten welke kleuren, stijlen en producten anno 2022 de hoofdrol zullen opeisen. Daarom gaat de sanitair specialist dieper in op houten meubels met afgeronde hoeken, de nieuwste douche-wc’s en baden die geïnspireerd worden door de natuur. Ook de EDITION 90 SQUARE mengkranen en accessoires van KEUCO zijn een ware eyecatcher.

Meubels met afgeronde hoeken – en ook ronde wastafels – zorgen meteen voor een soepele, vloeiende circulatie in huis. Ze zijn ook organischer, vooral als je kiest voor kleuren die geïnspireerd zijn door de natuur, zoals aardetinten of alle mogelijke schakeringen van groen. Ga je voor lichtere, vrolijkere tinten, dan roep je meteen de zorgeloze sfeer op van mediterrane landen, badend in het warme zuiderse zonlicht.

Ook hout sluit perfect aan bij deze trend. De duidelijke nerven brengen dynamiek en ritme in de badkamer. Ga je voor complete rust, kies dan voor een wastafel van marmer of natuursteen met een aangename touch en een ronduit luxueuze uitstraling, zonder opzichtig te zijn. Pure eenvoud.

De EDITION 90 SQUARE mengkranen en accessoires van KEUCO onderscheiden zich door hun duidelijke en onderscheidende profiel.

Luxe, klasse en genot

Dat is precies wat onder meer douche-wc’s bieden, en die zijn tegenwoordig echt in. In 2022 steekt bovendien ook de technologie de hygiëne een handje toe. Denk aan handenwassers waarvan de kranen uitgerust zijn met een sensor, zodat het water automatisch begint te stromen zonder dat je de kraan hoeft aan te raken. 

Over handenwassers gesproken, die worden almaar origineler, net als de toiletten. Het tradi­tionele wit ruimt plaats voor een waaier van kleuren, waaronder zwart. Dat blijft een veilige keuze voor wie zijn toilet extra cachet wil geven.

Word één met de natuur

Laat dit jaar de rechte lijnen en hoeken voor wat ze zijn. Geef je volledig over aan een bad met rondingen dat je volledig omhult. Warm en behaaglijk. Een heerlijk gevoel dat je in harmonie brengt met de natuur. Want als je goed kijkt, vind je daar alleen maar krommingen en welvingen. De unieke band die we als mens hebben met de natuur die ons omringt, is een belangrijke trend in 2022. Zo wordt de badkuip, waar mogelijk, bij een raam geplaatst om optimaal te profiteren van het natuurlijke licht en van het uitzicht op het rustgevende groen van de tuin. 

De badkamer krijgt ook ruimte. Mag open zijn. Daarom zijn vrijstaande baden zo populair. Ze kunnen in de slaapkamer geplaatst worden om één enkele ruimte te creëren waar alles draait rond intimiteit en welzijn.

In het wc-hoekje is hygiëne geen trend maar een must.

Lichte designtaal met een duidelijk profiel: de EDITION 90 SQUARE van KEUCO

Een vierkant als designelement. Sterke contouren met een consistent architectonische lijn. Een minimalistisch, licht en bijna filigraan design. De EDITION 90 SQUARE mengkranen en accessoires van KEUCO onderscheiden zich door hun duidelijke en onderscheidende profiel. Ze passen perfect bij het badkamerconcept van de EDITION 90 van KEUCO en harmoniëren met de badmeubels, wastafels en lichtspiegels. Voor een minimalistische woonstijl met een voorkeur voor architectonische, hoekige elementen. 

Het vierkant: een pure, sterke vorm. Dit diende als uitgangspunt voor het consequent doorgevoerde design van de EDITION 90 SQUARE mengkranen en accessoires van KEUCO. Hoeken van precies 90 graden, rechte contouren en prachtige chromen oppervlakken zijn hun onderscheidende design- en kwaliteits­kenmerken. Ze hebben nauwkeurige randen en platte oppervlakken precies op maat: een bijzondere uitdaging tijdens de productie. Voor KEUCO vormt het streven naar perfectie en het uiterste halen uit dat wat technisch haalbaar is, onderdeel van de bedrijfscultuur. De grote kunst ligt in het gedetailleerd slijpen en polijsten van de oppervlakken, voordat ze zorgvuldig gegalvaniseerd worden. Ondanks hun strikte geometrie zorgen de meng­kranen en accessoires van EDITION 90 SQUARE dankzij hun onmiskenbare designtaal voor een zekere luchtig­heid in het moderne badkamer­design.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details