NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De Pen | Delphine Martens Exhibition Manager InterSolution

De Pen | Delphine Martens Exhibition Manager InterSolution

Solarindustrie in de lift in de Benelux

In januari 2020 zal de 9e editie plaatsvinden van InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux. Voorbije editie, in januari van dit jaar, met 50% méér beursoppervlakte dan vorige keer, meer dan 85 standhouders uit heel Europa en zo’n 2500 professionale bezoekers (+6%) gespreid over twee beursdagen, bewijst dat de solarindustrie aan een gezonde heropleving bezig is. De helft van de beschikbare standruimte is momenteel al gereserveerd, zeven maanden voor de beurs!

Zonne-energie is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bovendien rukken ook grootschalige zonneparken meer en meer op in onze regio. Solarvakbeurs InterSolution volgt deze groei. Dat veel standhouders een alsmaar grotere stand nemen, onderstreept het optimisme en de ambitie in de sector.

Groei in Benelux

Onder andere door het Europese Klimaatakkoord maken solarbedrijven zich op voor een recordgroei. Zonne-energie speelt een steeds grotere rol in de energietransitie. Met de groei van de afzetmarkt voor zonnepanelen in de Benelux, stijgt ook het aantal fabrikanten, leveranciers en importeurs van montagesystemen. InterSolution wil daarom een totaaloverzicht van de snelgroeiende markt bieden voor iedereen die professioneel actief is in de solarindustrie. Op deze manier dragen we een steentje bij aan de verdere uitrol van zonne-energie in de Benelux. Voor veel buitenlandse standhouders is de tweedaagse vakbeurs in Gent hun belangrijkste toegangspoort tot de Belgische markt.

Trends: zelfconsumptie en elektrische auto’s

InterSolution leert ons alles op het vlak van batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechniek, monitoring, montage, omvormers, PV-modules, regulateuren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen enzovoort. Verschillende trends en ontwikkelingen vallen daarbij op:

De elektrische auto rukt op. De wens om te rijden op zonnestroom is dan ook sterk groeiende. Omvormers met geïntegreerde oplader voor elektrische auto’s doen hun intrede.

Op de Belgische markt wordt er veel meer dan in het verleden gestuurd op zelfconsumptie. Daarmee komen slimme energiemanagementsystemen en ook batterijen op de markt. Energieopslag is ‘the next big thing’ in de energietransitie.

De verkoop van residentiële pv-systemen onder Vlaamse consumenten groeit en ook de markt voor commerciële pv-systemen trekt aan. Pv-systemen bij Vlaamse bedrijven en overheidsinstellingen worden ook in omvang groter.

2019 is het jaar waarin zonnepanelen met een vermogen van 300 wattpiek of hoger de nieuwe standaard worden. De kostprijsdaling van zonne-energie wordt meer en meer gevonden in het installeren van meer vermogen per vierkante meter.

Andere thema’s op InterSolution zijn onder meer: de groeiende aandacht voor zonneboilers en warmtepompen; zonnepanelen voor terrasoverkappingen en carports; optimizers en schaduwoplossingen; design en esthetische ontwerpen; integratie met huisbesturingssystemen en monitoring op afstand via mobiele apps.

Editie 2020

Wij kijken reikhalzend uit naar de volgende editie van de solarvakbeurs op woensdag 15 en donderdag 16 januari 2020 in Flanders Expo Gent. InterSolution biedt ruime mogelijkheden voor solarprofessionals die direct contact willen leggen met collega’s, klanten en leveranciers, en die naast nieuwe contacten op zoek zijn naar kennis en tools. De grootste groep bezoekers kent traditiegetrouw een achtergrond uit de bouwsector; als installateur, als elektricien of als fabrikant. Maar ook aannemers, dakwerkers, loodgieters, architecten en andere solarprofessionals zijn goed vertegenwoordigd. Vorig jaar kwam 18% van de professionele bezoekers uit Nederland.

Geïnteresseerde standhouders kunnen zich aanmelden via info@intersolution.be.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details