NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De Raad van Bestuur van WILO SE doet afstand van 50% van zijn bezoldiging

De Raad van Bestuur van WILO SE doet afstand van 50% van zijn bezoldiging

Oprichting van een wereldwijd Wilo-solidariteitsfonds

De Corona-pandemie laat zien dat er weliswaar honderden staten en duizenden regio’s zijn, maar dat er maar één samenleving is. Daarom roept de voorzitter en CEO van de Wilo Group, Oliver Hermes, op om de Corona-crisis binnen het bedrijf aan te pakken met discipline, objectiviteit en bescheidenheid, maar vooral met behulpzaamheid en hartelijkheid.

Als teken van solidariteit heeft de Raad van Bestuur van WILO SE besloten om dit jaar af te zien van 50% van de variabele beloning. De Raad van Bestuur zal deze bedragen schenken aan een speciaal voor dit doel opgericht Wilo-solidariteitsfonds. “Dit fonds is vooral bedoeld voor de beroepsgroepen van de Wilo-medewerkers die in de Corona-crisis aan bijzondere risico’s zijn blootgesteld”, legt Oliver Hermes uit.

Dr. E.h. Jochen Opländer, aandeelhouder en erevoorzitter van de Raad van Toezicht van WILO SE en oprichter van de Wilo-Foundation, verwelkomt eveneens het besluit en verklaart zich bereid om samen met zijn familie deel te nemen aan het Wilo-solidariteitsfonds door een genereuze schenking te doen.

Daarnaast zal WILO SE verdere financiële middelen ter beschikking stellen aan het wereldwijde solidariteitsfonds en het management de mogelijkheid geven om hun bijdrage te leveren.

Tegelijkertijd hebben de aandeelhouders van WILO SE, waarvan de meerderheidsaandeelhouder de Wilo-Foundation is, ermee ingestemd om dit jaar ongeveer 80% van het dividend in het bedrijf te laten staan en de rest over een langere periode uit te keren.

“De aandeelhouders van WILO SE geven daarmee een sterk signaal af in moeilijke tijden en tonen hun flexibiliteit en solidariteit te midden van de Corona-crisis”, aldus Wilo Voorzitter Oliver Hermes, die sinds april 2019 voorzitter is van de Raad van Bestuur van de Wilo Foundation.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details