Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

De SYS-PowerStation is perfect veilig voor vervoer, ondanks zijn enorme lading

Festool-SYS-Powerstation-02
Machines met grote energiebehoefte zoals grote timmerbedrijfzagen kunnen met het SYS-PowerStation betrouwbaar en mobiel gebruikt worden.

7 maart 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Aan de moderne en dynamische uitstraling is het niet meteen af te lezen, maar Festool mag zich langzaam maar zeker beginnen voorbereiden op een groot feest. Het bedrijf werd in 1925 door Albert Fezer en Gottlieb Stoll – daarom de originele naam FESTO – opgericht en wordt straks dus niet minder dan 100 jaar. Voor Festool, dat de blik altijd strak op de toekomst heeft staan, is dat echter geen reden om lang te blijven stilstaan.

De voortdurende drang naar vernieuwing en verbetering van het ambitieuze bedrijf resulteerde recent in de nieuwste telg: de SYS-PowerStation. Werken wanneer je wil, waar je wil en met welke machine je wil. Zo worden op netstroom werkende elektrische gereedschappen flexibeler inzetbaar én mobiel bruikbaar. De nieuwe SYS-PowerStation is compact, mobiel en slaat niet minder dan 1.500 watturen stroom op. Hiermee heeft elke professional voldoende stroom op zak om een hele dag lang te werken. Échte mobiele elektriciteit, dus!

SYS-Powerstation: een echt ‘take-away’ stopcontact!

Stroom zoals uit een ‘echt’ stopcontact

De SYS-PowerStation biedt met permanent 3.680 watt en kortstondig tot 11.000 watt genoeg vermogen voor alle gereedschappen met snoer. Ook ‘zwaardere’ tools, zoals stofzuigers, grote zagen en boorhamers, worden hier perfect mee aangedreven. De combinatie van hoge prestaties, grote energiehoeveelheid, compactheid en het relatief lage gewicht – slechts 16 kg – is wereldwijd uniek. 

Efficiënt én effectief

De oplaadduur – om de accu helemaal op te laden – bedraagt in normale gevallen 3,5 uur. Daarbij kiest het intelligent oplaadbeheer de oplaadstrategie op basis van de actuele cel-temperatuur. Dit garandeert een zo kort mogelijke oplaadtijd en zorgt er tegelijkertijd voor dat de accucellen ontzien worden. Na nog geen 60 minuten is al 50% van de laadcapaciteit bereikt. Extra voordeel? Het vermogen blijft constant, ook bij halve oplading. Met andere woorden, de laadtoestand heeft geen invloed op het vermogen. Geen onaangename verrassingen of werkonderbrekingen meer!

Werken wanneer je wil, waar je wil en met welke machine je wil, gedurende de hele dag met een continue stroom zoals uit een stopcontact.

Nul emissies – vol vermogen

Tot de belangrijkste veroorzakers van vervuiling op wer­ven behoren gereedschappen en machines die door ver­brandings­motoren aan­gedreven wor­den. De nieuwe en mobiele SYS-PowerStation draagt in belang­rijke mate bij aan een emissie­vrije bouw­plaats. Er komen namelijk geen gassen, die schade­lijk zijn voor de gezond­heid en het milieu, vrij.

De SYS-PowerStation stoot geen stinkende gassen uit en maakt geen lawaai. Daardoor kan het ook perfect binnen gebruikt worden.

Goed bereikbare aansluitingen en schakelaars

Het mobiele stopcontact wordt intuïtief be­diend via de voorkant van de praktische Systainer3-behuizing. Het kern­punt van het mobiele stop­contact is de ergonomisch en centraal geplaatste aan- en uitschakelaar en de stroomaansluiting voor alle op netstroom werkende gereedschappen. Daar­naast is er nog een aan-/uitschakelaar binnen­in de Systainer3 om te ver­hinderen dat deze tijdens het transport onbedoeld in­geschakeld wordt.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details