Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
HVAC

De toekomst is rooskleurig dankzij brandstofcel micro-warmtekrachtkoppeling!

acr87638328288642078710

2 april 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Tijdens de Hannover Messe deze week en de recente ISH beurs, nam de brandstofcel micro-warmtekrachtkoppelingssector (brandstofcel micro-WKK) van de gelegenheid gebruik om het enorm potentieel van deze technologie te onderstrepen. Het vijfjarige Europese PACE-project dat door de Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking gefinancieerd wordt, belooft een doorbraak te betekenen in de algemene verspreiding van de technologie. De toekomst is rooskleurig dankzij brandstofcel micro-warmtekrachtkoppeling!

Brandstofcel micro-WKK laat huishoudens en kleine ondernemingen toe om op een efficiënte manier tegelijkertijd warmte en electriciteit te genereren voor woningen en kleine ondernemingen. Het doel van het PACE-project is om tegen 2021 minstens 2.800 brandstofcel micro-WKK-eenheden geplaatst te hebben in tien Europese landen. Met 1.391 verkochte eenheden is het project alvast goed op schema.

Momenteel zijn er bijna 10.000 brandstofcel micro-WKK-eenheden verdeeld over Europa. “We willen van de gelegenheid gebruik maken alle aanwezigen eraan te herinneren dat deze splinternieuwe technologie bestaat, een enorm potentieel heeft, en in heel Europa wordt ingezet, “ zegt Hans Korteweg, Managing Director van COGEN Europe.

Brandstofcel micro-WKK als duurzame oplossing voor Belgische huishoudens
Terwijl de dynamiek naar een grootschalige toepassing van deze innovatieve en efficiënte energieoplossing steeds meer toeneemt, zijn er reeds meer dan 500 brandstofcel micro-WKK-eenheiden verkocht in België door het EU Horizon 2020 PACE-project. Met een nucleaire uitstap op de planning voor 2025, kijkt België uit naar duurzamere manieren om thuis of in kleine ondernemingen zelf warmte en electriciteit op te wekken.

“De fabrikanten zijn ervan overtuigd dat er een mooie toekomst op deze technologie staat te wachten en zijn reeds bezig met het lanceren van nieuwe en verbeterde eenheden. Dit heeft op zijn beurt de aandacht getrokken van politici, de toeleveringsketen en eindgebruikers over heel Europa. Omdat het product hoogst efficiënt is, zien deze eindgebruikers dit ook als een technologie die de CO2-uitstoot gevoelig vermindert, en stikstofoxiden, zwaveloxiden en fijnstof zelfs bijna helemaal buiten spel zet,” vervolgt Hans Korteweg.

“Europese huishoudens zijn meer en meer geïnteresseerd in duurzamere en klimaatvriendelijkere energieoplossingen voor hun woning. Dat maakt onze technologie aantrekkelijk,” zegt Hans Korteweg. “Bovendien is in landen waar elektriciteit duur is, je eigen elektriciteit en warmte genereren met een brandstofcel micro-WKK eenheid erg interessant voor de portemonnee.”

Het PACE-project brengt de vijf grootste Europese leveranciers (BDR Thermea, Bosch, SOLIDpower, Sunfire and Viessmann) samen en focust op particuliere woningen en kleine ondernemingen. Deze fabrikanten worden gesteund door vier partners die elk hun specifieke expertise aanleveren. Deze partners zijn COGEN Europe, DTU, Element Energy en EWE. Deze partners vertegenwoordigen de nutssector, federaties, de consultancy-sector en de onderzoeksgemeenschap.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details