NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De toekomst van de ventilatiesector: ‘kennis maakt het verschil’

De toekomst van de ventilatiesector: ‘kennis maakt het verschil’

De ventilatiesector dankt zijn ontstaan en groei aan de introductie van de EPB-regelgeving. Meer en beter isoleren heeft immers ook zijn negatieve kantjes en maakt de weg vrij voor oververhitting én een ongezond woonklimaat. Ventileren wordt daarbij noodzakelijk. Sommige bedrijven, zoals Ventilair Group uit Kuurne, hebben vrij snel die noodzaak weten om te buigen tot nieuwe, toekomstgerichte opportuniteiten.

Yoerich Dewaegenaere, managing director van Ventilair Group: “Onder andere vanuit mijn marketing achtergrond en mijn voorzitterschap bij Ventibel werd vrij snel duidelijk dat wij ons niet moesten positioneren als ‘verkopers’ van ventilatoren, roosters of luchtkanalen maar als aanbieders van totaaloplossingen. Gericht op de specifieke vereisten van elk afzonderlijk gebouw. Onze eigenzinnige aanpak van de markt is gesteund op kennis. Kennis vergaren en kennis delen leidt bij ons tot een volledige ontzorging van de klant.”

Ventilair Group Batibouw

Sentinel Kinetic Advance: een handige en plaatsbesparende energetische totaaloplossing,ook zeer geschikt voor appartementen

 

Sinds kort maakt Ventilair Group deel uit van de Britse beursgenoteerde groep Volution met vestigingen en fabrieken in heel Europa. “Elk land kent zijn eigen specificiteiten op vlak van ventilatie en maakt daar de nodige producten naar. Zo kunnen wij uit alle vestigingen precies die producten sourcen waarmee we een sluitend antwoord kunnen bieden op de specifieke noden en vragen van onze klanten”, licht Yoerich Dewaegenaere toe.

Klanten beschouwen als partners
“Binnen ons bedrijf spreken we liever over partners dan over klanten. Precies daarom hebben we ook geen traditionele verkopers in dienst, maar consulenten die meedenken gedurende heel het procesverloop, van initieel ontwerp tot kant-en-klare installatie. Die kennisgedreven aanpak trekken we ook intern door via permanente opleidingen en bijscholingen van onze medewerkers. Ik geloof immers heel sterk dat de ventilatiesector meer nood heeft aan specifieke maatwerkoplossingen dan aan producten of systemen”, aldus Yoerich Dewaegenaere.

Smart Ventilation
What’s next? In deze tijden van IOT, het Internet Of Things, kan ook ventilatie niet achterbijven. Intelligente en nog beter beheerbare ventilatiesystemen maken de toekomst uit, waarbij de verschillende onderdelen en elementen met elkaar communiceren om tot een gezonder leefklimaat en meer comfort en energiezuinigheid te komen.

Yoerich Dewaegenaere: “Binnen deze context streven wij ernaar om met innovatieve oplossingen voor de dag te komen. Zo hebben we een eigen app ontwikkeld waarmee de ventilatie kan aangestuurd worden. Ventilatie hoe, waar en wanneer je het wenst, zeg maar. Hierdoor wordt het mogelijk om de ventilatie in werking te stellen in de ruimte die je wil en op het moment dat je dat wenst. Makkelijker en energiezuiniger is moeilijk in te denken.”

Ventilair Group Batibouw

Het Svensa Smart Ventilation gamma: state-of-the-art regeltechnologie
met sensoren die reageren op geur, vocht, licht en luchtkwaliteit.

 

Geïntegreerde aanpak
Momenteel lopen verschillende technieken nog te veel naast elkaar. Waarom zouden we ventilatie en koeling/verwarming niet als één oplossing beschouwen? Ventilair Group werkt nu al geïntegreerde systemen uit, waarbij ventilatie gecombineerd wordt met een warmtepomp. Alvast een voordelig én gezond alternatief voor de klassieke airconditioning. Hiermee behoort het ‘sick building syndrome’ helemaal tot het verleden. Een ontwikkeling die we zeker op de voet volgen.

Ventilair Group op Batibouw
Ventilair Group België zal op een partnerstand aanwezig zijn in Hal 12 met energetische totaaloplossingen voor een optimaal binnenklimaat. Ventilair Group stelt hierbij meerwaarde voorop, met oplossingen die zowel de gebruiker als de installateur ontzorgen.

Volgende producten worden er voorgesteld:

– het instortverdeelsysteem Unifexplus+,

– de aanvulling met het nieuwe inregelbare designventiel RV 125

– het nieuwste D-systeem Kinetic Advance S en SX

– voor de renovatiemarkt de automatische ventilator met App control, de Vent-Axia Svara.

Ventilair Group  hal 12, stand 111

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details