NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De ventilo-convector: groots in eenvoud
Met een verbruik van slechts enkele Watts biedt de AirLeaf fancoil superieur comfort gedurende zowel de zomer als winter.

De ventilo-convector: groots in eenvoud

De ventilo-convector, ook bekend als de Fan Coil Unit, wordt als onderdeel van het HVAC-systeem vaak gebruikt in residentiële, commerciële en industriële gebouwen. In combinatie met een warmtepomp staan ventilo-convectoren niet alleen garant voor een zeer laag verbruik, ze zijn door hun eenvoud ook economischer te installeren dan HVAC-systemen op basis van luchtbehandelingsunits. 

Een ventilo-convector bestaat uit een verwarmings-/koelconvector en een ventilator. Warmte of koude wordt via waterleidingen, vergelijkbaar met traditionele radiatoren, van een centraal verwarmings- of koelingstoestel naar de individuele ventilo-convectoren gestuurd. Het voordeel is dat zij kunnen werken op een lage vertrektemperatuur van 35° à 40°. De combinatie met een warmtepomp is ideaal met het oog op een zeer laag verbruik.

Eenvoudig & economischer

Vanwege hun eenvoud zijn ventilo-convectoren economischer te instal­leren dan HVAC-systemen op basis van luchtbehandelings­units. In een typische installatie wordt in elke ruimte een ventilo-convector ge­plaatst, vergelijkbaar met de binnentoestellen van een VRF-systeem. Er zijn twee soorten ventilo-convectoren beschikbaar.

4-pijpssysteem

Een 4-pijpssysteem bestaat uit aparte leidingen voor warm en koud water, waardoor het mogelijk is om tegelijkertijd te verwarmen in de ene ruimte en te koelen in een andere. Dit systeem wordt voornamelijk gebruikt in grotere projecten zoals industriële gebouwen, hotels en ziekenhuizen.

2-pijpssysteem

Een 2-pijpssysteem heeft slechts één paar buizen voor koud of warm water, waardoor de hele installatie ofwel in koeling of in verwarming staat. Hierdoor is het niet mogelijk om in de ene ruimte te koelen en in de andere te verwarmen. Dit type systeem wordt hoofdzakelijk toegepast in kleinere installaties zoals particuliere woningen of in klimaten waar enkel koeling (of alleen verwarming) nodig is.

De INNOVA water fancoil lijn AirLeaf is ontworpen voor verwarming, koeling en ontvochtiging en staat bekend om zijn hoge rendement.

AirLeaf met DC Inverter technologie

De INNOVA water fancoil lijn AirLeaf is ontworpen voor verwarming, koeling en ontvochtiging en staat bekend om zijn hoge rendement. Deze fancoils zijn ideaal te combineren met warmtepompen, condensatieketels of systemen die geïntegreerd zijn met zonnecollectoren. De AirLeaf fancoils zijn uitgerust met DC Inverter technologie. Dit zorgt voor een laag stroomverbruik, een perfecte werkingsstabiliteit en een maximale stilte, die het welzijn bevordert. 

Laag stroomverbruik & perfecte werkingsstabiliteit

Met een verbruik van slechts enkele Watts biedt de AirLeaf fancoil superieur comfort gedurende zowel de zomer als winter. Het volledig metalen ontwerp straalt pure elegantie uit.

Dankzij de combinatie van technische- en ontwerpinnovaties hebben de fancoils een diepte van slechts 129 mm, ‘dun’ in vergelijking met die van een radiator. Hierdoor gaat AirLeaf verder dan de standaard fancoils, die vaak omvangrijk zijn en alleen geschikt voor commerciële en kantoorcontexten.

Dankzij deze innovaties biedt AirLeaf een nieuw concept dat de fancoil ook perfect maakt voor wooncontexten.

AirLeaf biedt de keuze tussen een zichtbare of ingebouwde installatie.

Maximale stilte

De AirLeaf laat de normale aan-uit producten die storende luchtstromen afwisselen met momenten van absolute stilstand achterwege.

Met de continue modulatie van de ventilator bereikt AirLeaf de gewenste temperatuur en houdt deze constant met een gematigd debiet dat bijna onmerkbaar is, waardoor maximale stilte gegarandeerd is. Dit maakt AirLeaf een perfecte oplossing, zelfs voor de slaapkamer, en geschikt voor mensen die bijzonder gevoelig zijn voor lawaai.

Last but not least biedt AirLeaf de keuze tussen een zichtbare of ingebouwde installatie.   

De Engels Academy: in-house ­opleidingen voor professionele ­klanten

In deze snel evoluerende wereld vindt Engels het zeer belangrijk dat groothandel klanten en installateurs steeds goed op de hoogte zijn van de nieuwste producten. De Engels Academy, een gratis klantenservice, biedt binnen dat kader extra ondersteuning bovenop die van de vertegenwoordiger.

Wekelijks geven lesgevers van onze toonaangevende merken in-house opleidingen gegeven aan professionele klanten. Dit gaat van korte tot meerdaagse opleidingen in Malle.

Geïnteresseerd? 
Engels ondersteunt u graag!

Hou uw mailbox in de gaten, aarzel niet om in overleg met Engels bedrijfsspecifieke opleidingen aan te vragen, of neem voor meer info contact op met uw persoonlijke adviseur of de studiedienst!

https://thermocomfort.be/nl-be/opleidingen
[email protected]
www.thermocomfort.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details