NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De waterontharder 2.0

De waterontharder 2.0

Er zijn honderden types waterontharders op de markt, maar de Delta waterontharders zijn toch wel zeer uniek. Ongeveer 20 jaar geleden vond een pientere Belg dat de elektrische waterontharder compacter zou moeten zijn en dat hij efficiënter en zonder elektriciteit zou moeten werken. Hieruit ontstond de Delta waterontharder.

Zonder elektriciteit

De elektrische waterontharder bestaat intussen al meer dan 60 jaar, maar zoals met elk product komen er vroeg of laat efficiëntere of groenere techno-logieën op de markt: denk maar aan de dieselwagens en de elektrische wagens. Rond de eeuwwisseling werd de innovatieve technologie van de Delta waterontharders bedacht, waardoor deze geen elektrische stroom mee nodig hadden. Een simpele waterteller, die draait wanneer men water verbruikt, vormt de motor van het apparaat. Een stopcontact voorzien in de buurt, is dus niet meer nodig.

Delta Water Softner

Made in Belgium

Of beter, Made in Antwerp. De Delta waterontharders zijn een op en top Belgisch product. Dit innovatieve product werd bedacht door een Belg en tot op heden vindt de volledige productie nog steeds plaats in Mortsel bij Antwerpen. Waarom nog kiezen voor een ontharder uit Amerika of Azië wanneer een kwalitatievere Belgische ontharder verkrijgbaar is?

Sociale economie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker. Ook hierin is Delta Water Softeners een pionier. Een groot deel van het productie- proces gebeurt in maatwerkbedrijf De Brug vzw te Mortsel. Delta Water Softeners biedt dagelijks werkgelegenheid aan een 30-tal personen met een handicap of epilepsie. Dat ook deze mensen, met minder kansen op de arbeidsmarkt, toch werk hebben, blijft voor Delta een prioriteit.

Delta Water Softner

Er zijn modellen waarbij de ontharder en de zoutbak los van elkaar gepositioneerd kunnen worden.

 

Compact en flexibel

Verder zijn de Delta ontharders uiterst compact, dit dankzij hun gepatenteerde technologie. Het kleinste huishoudelijk model meet ongeveer 25 x 50 x 50 cm en kan debieten tot 1500 l / uur aan (Δp = 1 bar). Zo compact dat hij zelfs in een keukenkast past. Daarnaast zijn er ook modellen waarbij de ontharder en de zoutbak los van elkaar gepositioneerd kunnen worden. Zo kan men bijvoorbeeld in een krappe bergruimte de ontharder aan de wand bevestigen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details