Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Overig

De Wilo-Isar BOOST5: Betrouwbaarheid in huishoudelijke watervoorziening

PIC_Wilo_Isar_BOOST5
De Wilo-Isar BOOST5 zorgt voor constante waterdruk bij huishoudelijke watervoorziening.

7 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een kerntaak voor gemeentelijke waterleveranciers is voldoende drinkwater leveren. En de hoeveelheid water is niet het enige wat belangrijk is. De constante waterdruk wanneer het water bij de consument komt is net zo belangrijk – misschien wel belangrijker. Het nieuwe, compacte drukverhogingssysteem Wilo-Isar BOOST5 garandeert een constante druk bij alle aftappunten voor de huishoudelijke watervoorziening in eengezinswoningen.

“Er zijn veel factoren die de waterdruk in eengezinswoningen negatief kunnen beïnvloeden”, legt Roman Zielinski uit, Product Manager bij Wilo. “Als veel consumenten die veel water nodig hebben op hetzelfde moment actief zijn – gebruikmaken van de douche, de tuinsproeier, de wasmachine, enzovoort – daalt de druk door het hoge aftapniveau.” Wilo’s oplossing voor dat probleem is de Wilo-Isar BOOST5, een nieuw drukverhogingssysteem voor de huishoudelijke watervoorziening dat overal en altijd voor de ideale waterdruk zorgt.

Kostenbesparend en betrouwbaar

Naast uitstekende betrouwbaarheid is de Wilo-Isar BOOST5 geschikt voor gebruik in eengezinswoningen. Dit is vooral te danken aan de constructie: “Het systeem werkt soepel en stil dankzij de efficiënte hydraulica en het innovatieve geluidsbeheersingsconcept”, zegt Roman Zielinski. “Door het moderne, compacte ontwerp kan het systeem in de thuisomgeving worden geïntegreerd zonder op te vallen.” Daarnaast gebruikt de Wilo-Isar BOOST5 zijn slimme sensoren om de snelheid aan te passen aan de eisen zoals die zich voordoen. Dankzij zijn efficiënte hydraulica en op vraag gerichte levering is het systeem zowel energie- als kostenbesparend.

Gebruiksgemak tijdens installatie en gebruik

Samen met de technische kenmerken maakt het drukverhogingssysteem indruk met maximaal gebruiksgemak tijdens zowel de installatie als tijdens het gebruik daarna: “De Wilo-Isar BOOST5 wordt stekkerklaar geleverd en kan direct en flexibel worden geïnstalleerd”, legt Roman Zielinski uit. “Met het intuïtieve led-display en de drukknoppen is het heel eenvoudig om de installatie te configureren en aan te passen aan de vereiste druk.” Uitgebreide ingebouwde beveiligingsfuncties garanderen ook een veilige werking. “De pompeenheid, die is gemaakt van hoogwaardige kunststof, en de hydraulica, motor en elektronische componenten, die zijn gemaakt voor duurzaamheid, garanderen een lange levensduur.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details