Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Designtechnologiebedrijf prado lanceert met rond 2.0 een nieuwe generatie stopcontacten

rond-2.0_2

8 december 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De producent van design stopcontacten en schakelaars rond, die deel uitmaakt van het Belgische bedrijf prado, pakt uit met de uitneembare rond 2.0 all-in-one stopcontactmodule. Thibault Renson, oprichter van het designtechnologiebedrijf prado: “De nieuwe module vormt de basis voor drie nieuwe stopcontacten. Het unieke design blijft hetzelfde, maar met de module met bredere toepassingsmogelijkheden komen we tegemoet aan de noden van de installateurs. Een grote stap vooruit.”

Vijf jaar geleden richtte Bart De Backer rond op. Het merk staat voor stopcontacten en schakelaars met een uniek, rond design dat enkel in pleisterwerk toepasbaar was. Begin 2022 verwelkomt Thibault Renson rond in de prado familie, een horizontaal technologiebedrijf dat werkt op slimme, pure oplossingen om het interieur van jouw huis slimmer en esthetischer te maken. Sindsdien werkt het R&D-team op de nieuwe generatie stopcontacten. Met als resultaat rond 2.0, waarmee het merk zichzelf heruitvindt. Dat vertaalt zich in een vernieuwd logo, een nieuwe website en de nieuwe productreeks die opnieuw eenvoud en minimalisme nastreven.

Uitneembare all-in-one module voor meerdere toepassingen

Onder de noemer “same design, endless possibilities” komt de rond 2.0 all-in-one module op de markt. De module is compatibel met drie stopcontacten ‘multifit’, ‘retrofit’ en ‘easyfit’. Zoals de naam doet vermoeden past de ‘multifit’ in meerdere materialen: hout, fineer en steen. De retrofit is dan weer de oplossing voor installatie in universele ronde of vierkanten inbouwdozen, zoals bij het merk Helia. En dat zowel in nieuwbouw als renovatie. Als laatste is er de ‘easyfit’ die voortvloeit uit de gekende rond 1.0 box. Het typische design blijft onveranderd. Maar nu zijn de elektrische aansluitingen ook na het bepleisteren toegankelijk dankzij de uitneembare module.

Bart De Backer: “Het rond stopcontact was in 2017 meteen een schot in de roos bij interieurarchitecten. Het is immers het eerste stopcontact dat naadloos in de muur verwerkt kan worden. Idem voor de installateurs, omwille van het snellere installatieproces. En hoewel beide doelgroepen wisten dat het rond stopcontact enkel geschikt was voor plakwerk en dus niet voor plaatsing in kastenwanden, spatwanden … deden ze dat toch. Als producent heb je alleen maar bewondering voor die creativiteit.”

Snelle ontwikkelingen voor architecten en installateurs

“Belangrijk is om naar die feedback te luisteren en hierop in te spelen”, gaat Bart verder. “Vanaf het begin was er eigenlijk vraag naar een stopcontact voor toepassing in verschillende materialen. Maar ook naar een stopcontact dat makkelijk uitneembaar is, zelfs na pleisteren. Door de samenwerking met prado kunnen we in minder dan een jaar tijd een oplossing bieden voor die noden met als naam rond 2.0.”

Alle info over de rond stopcontacten, drukknoppen en data ports vind je op de vernieuwde website www.rond.io.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details