Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Brandbeveiliging

Deskundigheid in brandveiligheid

Brandpruefung_OBO_081116_39._cut
Een zeer divers productassortiment helpt om alle beschermingsdoelen in geval van brand te dekken.

Tekst | OBO Bettermann

Beeld | OBO Bettermann

24 november 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

OBO ontwikkelt al meer dan 100 jaar producten en oplossingen voor de elektrische installatie. De focus ligt sindsdien op brandbeveiliging en veiligheid. Dit komt omdat elektrische installaties als een netwerk door gebouwen gaan en speciale bescherming nodig hebben.

Als experts op het gebied van elektrische installatie herkende OBO al in een vroeg stadium het belang van een professio­nele brand­beveiliging die past bij de individuele omstandig­heden. Tegenwoordig is elektriciteit de belang­rijkste oor­zaak van brand – als deze niet voldoende wordt beschermd. Planners, installateurs en architecten moeten in een vroeg stadium nadenken over een uitgebreide brand­beveiliging en ervoor zorgen dat de bouw­werk­zaam­heden voor brand­beveiliging correct worden uitgevoerd en gereed zijn voor goedkeuring.

OBO bevordert een ideale brandbeveiliging niet alleen door een breed product­assortiment, maar onder­steunt klanten ook wanneer ze vragen hebben over de OBO-producten. Daarbij kunnen de klanten een beroep op de vakkennis en meer dan 40 jaar ervaring in brandbeveiliging van het OBO-team.

Elk nieuw ontwikkeld product van OBO wordt onderworpen aan uitgebreide tests in kredietwaardige testinstituten.

Altijd aan de veilige kant – Brandbeveiligingsoplossingen van OBO

De basis voor de uitgebreide deskundigheid van OBO op het gebied van brandbeveiliging is een zeer divers productassortiment, dat helpt om alle beschermingsdoelen in geval van brand te dekken: de OBO-isolatiesystemen en kabelbandages voor­komen dat het vuur zich naar andere delen van het gebouw verspreidt. Brandwerende kanalen van OBO zijn een goede oplossing voor het inkapselen van vuurlasten in vlucht- en reddingswegen, en zorgen ervoor dat deze centrale reddingslijnen altijd bruikbaar blijven. Brandveilige kabel­systemen en kabel­draagsystemen zorgen ervoor dat belangrijke technische apparatuur, zoals brand­meld­installaties, afzuiginstallaties of nood­verlichting, blijft functioneren bij brand.

Als standaardoplossingen niet meer volstaan ​​om veilige brandbeveiligingstechniek te installeren, lopen planners, architecten en installateurs al snel tegen hun grenzen aan. In deze gevallen ondersteunt OBO hen met vakkennis bij het ontdekken van individuele oplossingen. Daarbij kan het bedrijf terugvallen op de ervaringen van vele succesvol gerealiseerde projecten. Zo is OBO in staat om voor zelfs de lastigste gevallen haalbare en economische speciale oplossingen te vinden die ook snel kunnen worden geïmplementeerd.

OBO is in staat om voor zelfs de lastigste gevallen haalbare en economische speciale oplossingen te vinden.

Geteste kwaliteit

Bij brandbeveiliging kunnen geen compromissen worden gesloten: in geval van nood moet elk gebruikt product absoluut betrouw­baar functio­neren en bovendien voldoen aan de wettelijke bouw­voorschriften. Daarom wordt elk nieuw ont­wikkeld product van OBO onderworpen aan uit­gebreide tests in krediet­waardige test­instituten. Bij het testen van de kabel­draag­systemen, die de elektrische voeding in stand houden bij brand, test OBO het gehele kabel­systeem, bestaande uit de kabel­draag­systemen en kabels met de geïntegreerde functie van het in stand houden van de elektriciteitsvoorziening.

Vaak voert OBO dergelijke brandproeven zelfs uit in de ontwikkelingsfase van een product. De resultaten worden vervolgens meegenomen bij de verdere ontwikkeling van het product. Zo garandeert OBO absoluut veilige en praktische oplossingen, die voldoen aan de eisen van de markt.

Brandbeveiligingsgids

OBO deelt zijn vakkennis onder meer in de OBO-brandbeveiligingsgids voor elektrische instal­laties. In de brochure leggen de OBO-experts de belangrijkste basisprincipes uit, presenteren ze problemen met bijpassende oplossings­methoden en geven ze informatie over testmethoden en certificaten.

Basiskennis en informatie over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van brand­beveiliging kunt u ook opdoen in verschillende seminars, waarin OBO-experts en externe sprekers hun kennis met u delen.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details