Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Producten

Digitaal sensor-element voor uiterst nauwkeurige vochtigheids- en temperatuurmeting

HTE501

30 maart 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het digitale vochtigheids- en temperatuursensor-element HTE501 van E+E Elektronik biedt een uitstekende meetnauwkeurigheid tot ±1,8% RV incl. hysterese en ±0,2 °C.  De beproefde E+E-sensorcoating en de geïntegreerde constante stroomverwarmer zorgen voor een hoge mate van betrouwbaarheid en duurzaamheid van het sensorelement, zelfs in ruwe, vuile en condenserende omgevingen. De DFN-behuizing, die slechts 2,5 x 2,5 x 0,9 mm meet, en de I2C-interface maken een eenvoudige montage en communicatie mogelijk. De diverse toepassingen van het sensorelement variëren van industriële en facilitaire automatisering tot medische technologie, huishoudelijke elektronica, slimme en draagbare apparaten.

Hoge mate van meetnauwkeurigheid, breed scala aan toepassingen

De opgegeven nauwkeurigheid van de relatieve vochtigheidsmeting tot ±1,8% inclusief hysterese. Geïntegreerde hysteresecompensatie zorgt ervoor dat het sensorelement altijd binnen zijn tolerantievenster blijft, zelfs wanneer het vochtgehalte stijgt of daalt. Met een temperatuurbereik van -40 °C tot 135 °C is het HTE501-sensorelement geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Geschikt voor veeleisende bedrijfsomstandigheden

Het actieve sensoroppervlak van de HTE501 is permanent beschermd tegen vuil en corrosieve afzettingen door de gepatenteerde E +E-sensorcoating, die zich al vele jaren heeft bewezen. Deze speciale beschermende coating is oorspronkelijk ontwikkeld voor industriële toepassingen en zorgt voor uitstekende meetprestaties en langdurige stabiliteit, zelfs onder veeleisende omstandigheden. Het sensorelement kan daarom in ruwe omgevingen worden gebruikt zonder dat extra beschermingsopties zoals een membraanfilter of filterdoppen nodig zijn.

De geïntegreerde constante verwarming door elektrishce stroom, die naar behoefte kan worden geactiveerd, houdt het sensorelement op overtemperatuur en voorkomt zo condensatie en afzettingen veroorzaakt door condensatie. Op deze wijze wordt het dauwpunt zeer accuraat bepaalt.

Directe meetwaarde-uitgang via I2C-interface

De gemeten waarde-output is gebaseerd op het I2C datacommunicatieprotocol. De gemeten waarden zijn beschikbaar in 16 bit integer formaat en kunnen direct worden verwerkt. Naast de vochtigheids- en temperatuurwaarden wordt ook het dauwpunt berekend. 8 individueel instelbare I2C-adressen maken het mogelijk om met meerdere sensor-elementen op één I2C-bus te communiceren.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details