Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Events

Dikketruiendag en ventileren zijn één

Duco-at-Home-gezin-kopiëren

11 februari 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het is Dikketruiendag! Reden te meer om vandaag extra stil te staan bij de opwarming van de aarde. Ook bij Duco gaat de verwarming een graad naar beneden. Zo draagt ook de ventilatie- en zonweringspecialist, net als honderden andere bedrijven en scholen, z’n steentje bij aan het klimaat. Doe jij ook mee? 

Als de verwarming aan staat, zijn we geneigd de ramen en deuren dicht te houden. Wie houdt er nu niet van een aangenaam warm binnenklimaat? Goede isolatie is nodig om het energieverlies te beperken. Maar zo loopt de vochtige en vervuilde lucht hoog op, terwijl de toevoer van verse lucht broodnodig is. De gevolgen op vlak van gezondheid zijn niet min: jouw concentratie daalt, je wordt slaperig, je krijgt hoofdpijn … Ventileren is met andere woorden een must.

Energiebehoud versus ventilatie

Als je denkt dat je door aanvoer van verse buitenlucht te maken hebt met meer energieverlies, heb je het mis. Het klopt inderdaad dat de lucht van buiten tot de binnentemperatuur moet worden opgewarmd. Maar koudere lucht is droger dan de vochtige en vervuilde binnenlucht. Hierdoor gebeurt de opwarming veel efficiënter. Daarenboven draagt verse lucht bij tot jouw comfort. Want als je mag kiezen tussen vochtige/vervuilde lucht of frisse buitenlucht is de keuze snel gemaakt, toch!?

Dus denk eraan … Doe mee met Dikketruiendag, maar blijf steeds ventileren.

Nieuwsgierig naar Duco’s toekomstgerichte ventilatie-oplossingen? Houd dan tijdens jouw bezoek aan Batibouw zeker even halt in Paleis 12 op stand 501.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details