NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
DIRTMAG® PRO: dubbele magneet, dubbele efficiëntie

DIRTMAG® PRO: dubbele magneet, dubbele efficiëntie

De DIRTMAG® kunststof vuilafscheider van Caleffi bestaat 10 jaar! Om dit te vieren komt Caleffi met een toevoeging op dit succesvolle assortiment vuilafscheiders: de DIRTMAG® PRO. Deze nieuwe vuilafscheider is nóg krachtiger en efficiënter, speciaal voor toepassing in installaties waar een grotere vervuiling aan de orde is.

Uiterlijk verschilt de nieuwe DIRTMAG® PRO niet erg veel met de bekende hardloper DIRTMAG®, maar intern zijn er een paar verschillen. De DIRTMAG® PRO is namelijk voorzien van een nieuw innovatief intern element dat resulteert in een 30% hogere efficiëntie t.o.v. de traditionele versie.

De DIRTMAG® PRO vanbinnen

Door de specifieke vorm van het vernieuwde intern element, kan deze een hogere stroomsnelheid aan. En omdat er meer deeltjes worden opgevangen, is er binnenin het element een ruimte voorzien voor een extra interne magneet. Hiermee wordt de magnetietafscheiding met 40% verbetert ten opzichte van de traditionele DIRTMAG®, wat de DIRTMAG® PRO uiterst geschikt maakt voor toepassing in grotere installaties en voor ernstig door magnetiet vervuilde installaties.

Met deze features is de DIRTMAG® PRO is één van de meest efficiënte vuilafscheiders op de markt.

Hoewel de nieuwe DIRTMAG® PRO ook toepasbaar is in normale of kleinere systemen, wordt hier de traditionele DIRTMAG® geadviseerd.

De DIRTMAG® PRO vanbuiten

Zoals gezegd verschilt de nieuwe versie uiterlijk niet zoveel met de bekende DIRTMAG®. Het enige verschil is de verplaatste ontluchtingsdop aan de bovenkant, deze is verschoven vanwege de toevoeging van de extra magneet in het midden van de vuilafscheider.
De DIRTMAG® PRO kan, net zoals de andere kunststof vuilafscheiders, zowel in horizontale als verticale installaties geplaatst worden. Ook zijn er isolatieschalen beschikbaar en kan je rekenen op een eenvoudige installatie en gemakkelijk onderhoud.

Energiebesparing

Testing en onderzoek door Caleffi S.p.A. heeft uitgewezen dat de lucht- en vuilafscheiders van Caleffi tot 15% energie besparen in de totale installatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details